YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Jumaat, Mei 20, 2011

:: HOBI aku yg korang tak tahu ::

selain dari BERBLOGGING



 wajah seorang blogger yg CRAZEE 




alamak !! line GEELA cam aku daa !!



mengambil pixx & membuang mengedit pixx ..




wee~~ pixx datang GEELA 


serta mendengar lagu band2 kegemaran ..



   senyuman KAMBING *embekk*



aku juga punya hobi yg agak sukar untuk dipercayai oleh semua orang .. well ,, hobi aku ni merupakan salah satu legasi family aku .. erm ,, mamy ,, sis aku ,, cousin aku & dengan aku sekali telah diajar untuk membuat QUILITING atau orang sarawak menggelarnya MOLAH TAMPUNG SERIBU .. kalau tak tahu apa binatang kaa itu ,, google kan .. :) mesti ada ,, try search for QUILITING .. mesti jumpa punya .. ok .. well ,, ini merupakan salah satu PROJEK  kewajipan yg harus aku buat setiap hari .. hehe~~ 


 selimut aku bakal siap ^^


 alat2 untuk BERQUILITING



hehe ,, itu laa salah satu KERJA aku bila aku tak online atau berfesbuk .. sukar untuk dipercayai tapi yaa ,, ini laa kerja tangan aku .. UNBELIVEABLE kan .. brutal2 aku ,, still ada sisi lain yg buat korang terlopong buat seketika :D .. yaa , aku suka dengan hobi aku ni .. aku mula berQUILITING since umur aku 13 tak silap aku .. ni semua mamy aku punya pasal .. dia cakap ,, dari kau tdo makan & melayan tv 24 jam bagus ko buat benda ni haa .. semenjak dari tu laa aku mula menjinakkan diri dengan berQUILITING sampai laa sekarang ni ..


semenjak aku kena tegur ngn mamy laa aku mula membuat selimut sendiri .. sekarang ni aku dah ada 4 buah selimut yg dijahit & diproses dibuat oleh aku sendiri .. proses mencantumkan cebisan2 kain tu dibuat oleh aku sendiri .. lepas siap proses2 cantuman aku ,, selimut itu belum sempurna .. aku pun beri kat mamy untuk MENYEMPURNAKANNYA .. maksud aku supaya ianya siap menjadi sebuah selimut yg boleh digunakan .. sayang mamy sebab dia laa yg ajar aku buat semua ni ..*bangga ni* anak mamy katakan :) a few design dari aku & cousin aku chi-chi :)



 yang ni aku punya !! :)


chi-chi punya !! :P

 
 design I


design II



so ,, ini laa hobi aku tuh .. mmg aneh kan.. aku jenis yg cepat bosan .. maybe bagi korang buat org yg buat benda camni org2 tua je .. aha !! korang salah laa .. dah ni hobi aku .. ko siapa nak halang .. urm ,, suka hati aku laa .. x kan korang nk marah kan .. ini kan hak aku .. lagipun ,, quilting ni faymes bagi orang yg tinggal kat luar negara mcm US & UK .. dn aku bangga dpt belajar buat semua ni dari mamy aku .. I LOVE U MAMY !! :) like x ?? hehe .. dun 4get tekan like kat bawah post ni & like kat bahagian bawah sekali blog aku .. bye2 !! muahXxxxx~~

Selasa, Mei 17, 2011

:: MR TEDDY FREAQ ::

ok ,, ini laa pix aku .. jgn JUDGE !! kalau tak suka jgn laa tengok .. erm ,, pix ni dh aku edit2 .. muka pun mcm apa .. bahaha !! tme ni aku bosan2 ,, so dengan selambanya aku ambil marker dan menyonteng jari jemariku ini .. punya laa sinting aku masa tu .. ada gak org ckp pix ni EMO .. eh ,, bukan .. aku bukan EMO atau INDIE ,, aku ELIE atau real name ADELYN .. tu baru betul .. mamy ngn dady aku beri nama tuh ,, bukan EMO atau INDIE laa .. =,='' haha .. 

<-----------SAD :(


oo yaa ,, buat pengetahuan korang aku taa suka laa org kutok2 belakang2 ni .. x payah nk JUDGE owg suka ati ,, aku cepuk kang .. haha .. x payah nk judge kelemahan orang laa wei .. kita semua manusia ada mata ,, lubang hidung ,, telinga .. tiada yg sempurna .. so ,, x payah laa nk terhegeh2 marah ngn org ye .. hehe ,, buat aku STRESS ada laa .. dari korang melalak marah aku ni ,, bagus korang melalak depan aku .. kita liat ,, berani atau tak ?? 


 
aku x single sebenarnya ,, dah lama aku dh berpunya .. dan nak tahu siapa org yg 'BERTUAH' itu .. jeng ,, jeng ,, jeng !! ni laa dia !! mr teddy-freaQ .. tiap2 malam dia jaga aku ,, tak kira aku HAAPY atau SEDIH .. dia ni laa BF aku !! haha .. HODOH ?? suka aty aku laa ,, buat korang maybe laa HODOH .. tapi buat aku ,, my MR TEDDY FREAQ owez encem .. kiut lagi tuh !!mamy aku ada cakap dengan aku yg salah satu dari teddy tu disimpan since aku baby lagi .. wow !! amazing !! hehe .. walau dh usang ,, tapi teddy freaq ttp d aty .. kenapa nama dia teddy freaq ? sebab dia pelik sgt .. hehe ..

                                               





Ahad, Mei 15, 2011

:: LIHAT KE DEPAN & JANGAN BERPALING LAGI ::

beranjak dan berjalan ke depan basuh air mata
dan cerita saatnya melupakan
jam berhenti di dua belas ku habiskan gelas demi gelas
membuat pahit sisa yang manis sampai akhirnya ku lupa

reff:
dan kau percaya tak ada yang lebih baik dari ini
apanya yang bahagia dan ku tertawa
tak akan ada cerita dalam (sebuah rahasia)
lupakan saja dan jangan pernah kau kembali di sini
keringkan semua luka (pergilah saja)
berlarilah karena kau akan ku lupakan

berhenti dan ingatlah sejenak coba tetap berdiri tegak
dan membakar semua kenangmu
berhenti menangis dan ini yang terbaik dan teruslah melangkah
dan saat dunia berpaling darimu tengoklah ke arah lain

repeat reff

kalau bisa ku ulangi cerita kita akan berada
di tempat pertama kita berjumpa tak akan ada
ku di sini dan mencari kau di sana menunggu
untuk ditemukan, untuk ditemukan

(dan kau percaya tak ada yang lebih baik dari ini apanya yang bahagia)
dan ku tertawa (tak akan ada cerita dalam sebuah rahasia)

lupakan saja dan jangan pernah kau kembali di sini
keringkan semua luka (pergilah saja)
berlarilah karena kau akan ku lupakan

lupakan saja dan jangan pernah kau kembali di sini
keringkan semua luka (pergilah saja)
berlarilah karena kau akan ku lupakan

berhenti menangis dan ini yang terbaik dan teruslah melangkah
dan saat dunia berpaling darimu berlarilah karena kau akan ku lupakan

lirik lagu ni memang ada kaitan dengan aku .. read it .. yg nyanyi lagu ni PEE WEE GASKINS .. 
macam semuanya mengena ngn aku aite ?? aku pn nk rasa kebahgiaan tapi apa yang aku dapat sebaliknya ..
dan sekarang ni aku takkan percaya dengan C.I.N.T.A  jari tengah ku acukan kepada manusia itu ..
dan aku TAK NAK KAU DATANG MSUK HIDUP AKU ..


sekarang ni aku concern pasal HIDUP AKU & kemana aku nk pergi selepas ni .. samada nk terus bersembunyi dalam bayang2 yg menghantui aku atau KELUAR dari bayang2 yg menyekat aku selama ni ??
sudah pasti aku nak kua .. semua org dah mula kejar cita2 masing2 .. aku pula masih duduk macam orang DUNGU .. wake  up adelyn .. wipe off your tears & move FORWARD .. aku dah x nak kenang semua HAL BODOH tuh yg buat hidup aku macam SIAL .. ini laa masanya aku berubah & teruskan impian aku .. *mode superhero*

memang sah aku ni SEWEL .. bhahaha !! aku mmg teruskan hidup aku tanpa DIA .. dia mcm dh x perduli lagi dengan aku .. blah laa .. aku pn x nak ambik tahu sal dia & awex baru dia tuh .. nak tahu balak aku siapa ?? ni haa .. laki paling encem kat mata aku .. ALEX EVANS !! aku suka EMO boy .. hell yeah .. aku tak suka typical men .. boring .. just forget it .. aku mmg dh JERAK ngn mana2 laki yg nak couple ngn aku .. sori to say .. IM SINGLE & NEVER AVAILABLE sampai bila2 .. aku peduli apa ?? jadi ANDARTU pn aku dh x kesah ,, asal aku BAHGIA dari HATI aku selalu sakit ,, bagus aku jadi ANDARTU .. haha !! yang aku tahu HATI aku dah puas sakit dh HANCUR BERKECAI tapi aku still move on ngn hidup aku .. wei lu .. blah laa pi mampoihhh !! biar laa aku single asalkan aku BAHGIA ..





Ahad, Mei 08, 2011

MY HEART IS FRAGILE !!

pa itu FRAGILE ?? tengok kamus laa ,, x patut x tahu .. ini laa dia cerita aku .. sori ,, aku dh tuka nama blog aku .. bukan lagi AKU DAN SEBUAH GITAR AKUSTIK .. http://crazeeblogmilikadelyn.blogspot.com ini laa nama blog aku .. MAAF SEKALI LAGI  .. 





masa akuu dah mula SUKAKAN KAU .. 

kau dah ada orang lain.. 



aku dah BERI hati aku kat kau ,,

TAPI

kau pula ....

macam SIAL kan perangai kau ngan aku

paling SIAL ,, pompuan tuh .. aku x hina laa .. tapi ini REALITI ..

aku sayang kau  ,, tapi kau mainkan aku ..




nehh ,, sekarang ni aku yg KECEWA

kecewa GILA BABI ngn kau ..

tolong laa ,, HATI AKU BUKAN BESI .. 




HANCUR !!!!!!!!!!!





sekarang ni aku terpaksa ambil SELOTEP ,, STAPLER ,, GAM ,, untuk perbaiki hati aku ..

SENDIRIAN .. 

bilaa aku tanya kau ,, kau cakap kau just MAIN2 NGN POMPUAN TUH ..

fuck ?! BOLEH PERCAYA KER ?? 

aku KECEWA .. sangat laa KECEWA .. 





sekarang ni ,, aku nk CANTUMKAN HATI AKU YANG HANCUR NI ..

aku harap kau BAHGIA dengan dia .. 







Rabu, Mei 04, 2011

biLa minah brutaL muLa meLaLut ..

wasehh ,, aku ingat der kisah aku masa sekolah .. mmg gila laa .. bahkan sampai sekarang aku still x betol .. ada2 je benda GILA aku suka bwat .. mcm ,, kejutkan orang .. ketawa terbahak2 mcm PONTIANAK & worst ,, aku ni x sukaa cakap sal budak lelaki .. bosann ,, skit2 ALAA ,, ENCEM LAA .. skit2 ,, ALAA ,, KIUT LAA .. cibai ,, pukimak .. aku x sukaa der cakap benda2 camtu .. yang kiut yang hensem cuma org yg aku sukaa bebena ,, tapi .. org tu blm muncul .. waa ,, aku ni .. mcm ni haa .. minah brutal cam aku ni x kan ada BF sampai bila2 .. kalau ada pun .. laki tu x tahan ngn perangai aku yg agak KEHANTUAN & KESEWELAN .. sori ,, ada perkara yg tlh buat aku sampai jadi camni .. aku sebenarnya FOBIA DENGAN KAUM YG BERTENTANGAN .. wehh .. amacam ?? seseorang telah membuatku berubah 360 darjah .. hee~~ everything change tentang aku ..contohnya ..

pemakaian aku--->benci guna dress ,, skirt n yg sewaktu dgn ny .. terbelak kang ,, percoma dpt PUBLISITI MURAHAN .. dah susah nk bergerak ..

rambut aku--->tak payah cakap laa .. rambut aku panjang ckit aku daa rimas .. rasa macam BABI GORENG berambut panjang .. sekarang ni rambut aku BOBCUT .. hujung bulan ni ,, aku POTONG .. PENDEK ..

taa suka HEELS--->aneh x .. everytime aku keluar aku guna selipar jepun .. kalerful ?? nono~~ aku x pandai guna heels .. aku cuma nk guna heels bila aku dh jadi cam LADY GAGA .. haha

tak suka geng ngn mpuan ntah pape--->aku x gedix laa .. aku ni agak KEGILAAN ckit .. virus tu dh buat aku smkin myampah nk jadi geng pompuan GEDIK ..

kadang2 aku selalu terfikir yg aku ni hidup kt dunia aku sendiri .. aneh kn ? aku bermimpi tinggal kt sebuah istana .. jadi puteri raja .. n aneh nya ,, aku bayangkan putera aku tuh seekor kucing belang2 & bila aku cium dia bertukar menjadi seorang putera hensem berambut HELMET yg menggunakan celana ketat n berjaket kulit .. ditambah pula dengan kaca mata hitam .. betapa anehnya angan2 aku tuu ,, mmg aneh .. kalau jadi kenyataan kn bagus .. tu versi PUTERA KUCING BERCELANA KETAT & BERJAKET KULIT .. nak tahu siapa ?? ni laa orangnya ,, haha .. wekk !!!! SOMEONE EXTRAORDINARY .. itulah yg aku cari2 selama ini .. siapa org yg selalu kua dlm mimpi aku nii .. hehe .. aku juga nk tahu .. mungkinkah PUTERA KUCING BELANG2 yang aku nyatakan tadi ~chewahh~ mcm dlm cerita dongeng yg diberi nafas baru ..  iya ,, aku mmg x nk kapel selagi aku x bertemu SOMEONE EXTRAORDINARY .. 

ciri2 org yg EXTRAORDINARY ::
... loves GOD & ppl close 2 him ...
..punya hati yg baik...
...hormat org tua & family aku...
...x semestiny GUD LOOKING sbb aku x santeQq atau kiut pn *kalau dpt tu ,, WHY NOT?? *...

...x ikut trend ,, HE'S A TREND SETTER...
...bizarre hair-do..
...pandai main gitar...
...sewel2 ,, gila2 cam aku gak...
n most op all ... AKU TAK SUKA BILA AKU DH DPT DIA EX DIA TERHEGEH2 KT BF AKU .. *gal ,, boy .. want to taste ma punch* haha 


haha .. aneh tetapi pelik *haa??* cantik ayat aku .. mcm ayat org hang makan SYABU ,, GANJA .. haha .. aku tak aa .. im clean .. aku kn anak bapak ..hee~~ jgn maraa ..


diam kat miri tanpa sebarang entertainment memang bosan tahap maksima .. dh laa pawagam ttp .. tempat lepak pla x best .. duk umah pla ,, menambah lemak .. bilaa agaknya rezeki msk IPTA aku ni nk msuk .. minta2 aku kena apa yg aku dh apply hari tuu .. aku dh x sabar dh ni !!!!!!!!!! ok laa guys ,, aku nk kuaa ..


CHOW CHIN CHOW ...
Terdapat ralat dalam alat ini