YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Rabu, November 30, 2011

3 TIPS UNTUK MENANGANI SI MULUT CELUPAR

first of all ,, lyn nk ucapkan hi kat korang semua yg sudi membaca belog comot milik lyn ni .. cakap pasal si mulut celupar ni ,, korang semua mesti pernah menghadapi situasi ni kan .. ok ,, sekarang ni .. lyn nak kasi laa sikit tips untuk mengelakkan korang dari sakit hati ,, makan hati ,, patah hati atau yg sehati dengan nya .. HEHEHE 

TIPS 1
jangan dilayan apa yg si mulut celupar tu cakap .. biar dia cakap lepas ngn korang yg penting jangan diambil hati sangat apa yg diorang dok cakap.

TIPS 2
elakkan melawan apa yg si mulut celupar tu cakap .. makin korang layan ,, makin menjadi laa perangai diorang tu haa dan bertambah sakit hati laa korang ye :)

TIPS 3
sabar .. itu yg paling penting !! ingat ,, si mulut celupar ni takkan berhenti selagi dia x puas .. korang sabar je n last2 tu bosan gak si mulut celupar tu sbb korang x layan apa yg dia dok cakap ..

yerrr ,, sampai di sini je laa UPDATE lyn pasal tips untuk menangani si mulut celupar ni ye .. hope korunk suke post lyn yg kali ni :))) kalau x suke tu ,, diam je laa .. semua tips yg kt atas tu lyn selalu amalkan kalau bhadapan ngn manusia2 camni .. yg paling penting tu SABAR .. sebelum mengakhiri post lyn ni ,, lyn nk myusun 10 jari jemari lyn yg comot ni ,, minta maaf laa law ada yg tsilap .. maklumlah ,, kita ni kan manusia .. selalu membuat kesilapan .. 

-wif luv- lyn :)

Selasa, November 29, 2011

new look

hello :)

blog lyn dh ada new look .. x laa cantek cam elog korunk kn .. agak susah gak nk buat semua ni :)

terime kaseh kepada blogger2 yg banyak mberi tips n tutorial kt lyn ..

ok ,, ni je lyn nk post .. penat gak nk mhias blog comot ni :))) 

hope korunk suke yew 

wif luv -lyn-

Rabu, November 09, 2011

FINALLY !!

hello ladies & gentlemen .. setelah sekian lama aku menghilangkan diri aku ,, ahhirnya aku mengambil keputusan untuk REOPEN balik blog aku ni .. maybe satu decision yang agak lama untuk aku fikirkan ,, tapi semuany berbaloi .. walau masih bnyk perlu diperbaiki ,, aku x keysah .. INI MMG KEPUTUSAN AKU :)

bnyk giler kot memori aku kt dlm blog ni .. semuanya bharga belaka .. its ok .. aku harap blog aku ni dpt dterima ramai .. ok laa ,, stakat ni saja post aku .. HOPE KORUNK SUKA YE :)))

salam katak :))) ADELYN

Jumaat, Mei 20, 2011

:: HOBI aku yg korang tak tahu ::

selain dari BERBLOGGING



 wajah seorang blogger yg CRAZEE 




alamak !! line GEELA cam aku daa !!



mengambil pixx & membuang mengedit pixx ..




wee~~ pixx datang GEELA 


serta mendengar lagu band2 kegemaran ..



   senyuman KAMBING *embekk*



aku juga punya hobi yg agak sukar untuk dipercayai oleh semua orang .. well ,, hobi aku ni merupakan salah satu legasi family aku .. erm ,, mamy ,, sis aku ,, cousin aku & dengan aku sekali telah diajar untuk membuat QUILITING atau orang sarawak menggelarnya MOLAH TAMPUNG SERIBU .. kalau tak tahu apa binatang kaa itu ,, google kan .. :) mesti ada ,, try search for QUILITING .. mesti jumpa punya .. ok .. well ,, ini merupakan salah satu PROJEK  kewajipan yg harus aku buat setiap hari .. hehe~~ 


 selimut aku bakal siap ^^


 alat2 untuk BERQUILITING



hehe ,, itu laa salah satu KERJA aku bila aku tak online atau berfesbuk .. sukar untuk dipercayai tapi yaa ,, ini laa kerja tangan aku .. UNBELIVEABLE kan .. brutal2 aku ,, still ada sisi lain yg buat korang terlopong buat seketika :D .. yaa , aku suka dengan hobi aku ni .. aku mula berQUILITING since umur aku 13 tak silap aku .. ni semua mamy aku punya pasal .. dia cakap ,, dari kau tdo makan & melayan tv 24 jam bagus ko buat benda ni haa .. semenjak dari tu laa aku mula menjinakkan diri dengan berQUILITING sampai laa sekarang ni ..


semenjak aku kena tegur ngn mamy laa aku mula membuat selimut sendiri .. sekarang ni aku dah ada 4 buah selimut yg dijahit & diproses dibuat oleh aku sendiri .. proses mencantumkan cebisan2 kain tu dibuat oleh aku sendiri .. lepas siap proses2 cantuman aku ,, selimut itu belum sempurna .. aku pun beri kat mamy untuk MENYEMPURNAKANNYA .. maksud aku supaya ianya siap menjadi sebuah selimut yg boleh digunakan .. sayang mamy sebab dia laa yg ajar aku buat semua ni ..*bangga ni* anak mamy katakan :) a few design dari aku & cousin aku chi-chi :)



 yang ni aku punya !! :)


chi-chi punya !! :P

 
 design I


design II



so ,, ini laa hobi aku tuh .. mmg aneh kan.. aku jenis yg cepat bosan .. maybe bagi korang buat org yg buat benda camni org2 tua je .. aha !! korang salah laa .. dah ni hobi aku .. ko siapa nak halang .. urm ,, suka hati aku laa .. x kan korang nk marah kan .. ini kan hak aku .. lagipun ,, quilting ni faymes bagi orang yg tinggal kat luar negara mcm US & UK .. dn aku bangga dpt belajar buat semua ni dari mamy aku .. I LOVE U MAMY !! :) like x ?? hehe .. dun 4get tekan like kat bawah post ni & like kat bahagian bawah sekali blog aku .. bye2 !! muahXxxxx~~

Selasa, Mei 17, 2011

:: MR TEDDY FREAQ ::

ok ,, ini laa pix aku .. jgn JUDGE !! kalau tak suka jgn laa tengok .. erm ,, pix ni dh aku edit2 .. muka pun mcm apa .. bahaha !! tme ni aku bosan2 ,, so dengan selambanya aku ambil marker dan menyonteng jari jemariku ini .. punya laa sinting aku masa tu .. ada gak org ckp pix ni EMO .. eh ,, bukan .. aku bukan EMO atau INDIE ,, aku ELIE atau real name ADELYN .. tu baru betul .. mamy ngn dady aku beri nama tuh ,, bukan EMO atau INDIE laa .. =,='' haha .. 

<-----------SAD :(


oo yaa ,, buat pengetahuan korang aku taa suka laa org kutok2 belakang2 ni .. x payah nk JUDGE owg suka ati ,, aku cepuk kang .. haha .. x payah nk judge kelemahan orang laa wei .. kita semua manusia ada mata ,, lubang hidung ,, telinga .. tiada yg sempurna .. so ,, x payah laa nk terhegeh2 marah ngn org ye .. hehe ,, buat aku STRESS ada laa .. dari korang melalak marah aku ni ,, bagus korang melalak depan aku .. kita liat ,, berani atau tak ?? 


 
aku x single sebenarnya ,, dah lama aku dh berpunya .. dan nak tahu siapa org yg 'BERTUAH' itu .. jeng ,, jeng ,, jeng !! ni laa dia !! mr teddy-freaQ .. tiap2 malam dia jaga aku ,, tak kira aku HAAPY atau SEDIH .. dia ni laa BF aku !! haha .. HODOH ?? suka aty aku laa ,, buat korang maybe laa HODOH .. tapi buat aku ,, my MR TEDDY FREAQ owez encem .. kiut lagi tuh !!mamy aku ada cakap dengan aku yg salah satu dari teddy tu disimpan since aku baby lagi .. wow !! amazing !! hehe .. walau dh usang ,, tapi teddy freaq ttp d aty .. kenapa nama dia teddy freaq ? sebab dia pelik sgt .. hehe ..

                                               





Ahad, Mei 15, 2011

:: LIHAT KE DEPAN & JANGAN BERPALING LAGI ::

beranjak dan berjalan ke depan basuh air mata
dan cerita saatnya melupakan
jam berhenti di dua belas ku habiskan gelas demi gelas
membuat pahit sisa yang manis sampai akhirnya ku lupa

reff:
dan kau percaya tak ada yang lebih baik dari ini
apanya yang bahagia dan ku tertawa
tak akan ada cerita dalam (sebuah rahasia)
lupakan saja dan jangan pernah kau kembali di sini
keringkan semua luka (pergilah saja)
berlarilah karena kau akan ku lupakan

berhenti dan ingatlah sejenak coba tetap berdiri tegak
dan membakar semua kenangmu
berhenti menangis dan ini yang terbaik dan teruslah melangkah
dan saat dunia berpaling darimu tengoklah ke arah lain

repeat reff

kalau bisa ku ulangi cerita kita akan berada
di tempat pertama kita berjumpa tak akan ada
ku di sini dan mencari kau di sana menunggu
untuk ditemukan, untuk ditemukan

(dan kau percaya tak ada yang lebih baik dari ini apanya yang bahagia)
dan ku tertawa (tak akan ada cerita dalam sebuah rahasia)

lupakan saja dan jangan pernah kau kembali di sini
keringkan semua luka (pergilah saja)
berlarilah karena kau akan ku lupakan

lupakan saja dan jangan pernah kau kembali di sini
keringkan semua luka (pergilah saja)
berlarilah karena kau akan ku lupakan

berhenti menangis dan ini yang terbaik dan teruslah melangkah
dan saat dunia berpaling darimu berlarilah karena kau akan ku lupakan

lirik lagu ni memang ada kaitan dengan aku .. read it .. yg nyanyi lagu ni PEE WEE GASKINS .. 
macam semuanya mengena ngn aku aite ?? aku pn nk rasa kebahgiaan tapi apa yang aku dapat sebaliknya ..
dan sekarang ni aku takkan percaya dengan C.I.N.T.A  jari tengah ku acukan kepada manusia itu ..
dan aku TAK NAK KAU DATANG MSUK HIDUP AKU ..


sekarang ni aku concern pasal HIDUP AKU & kemana aku nk pergi selepas ni .. samada nk terus bersembunyi dalam bayang2 yg menghantui aku atau KELUAR dari bayang2 yg menyekat aku selama ni ??
sudah pasti aku nak kua .. semua org dah mula kejar cita2 masing2 .. aku pula masih duduk macam orang DUNGU .. wake  up adelyn .. wipe off your tears & move FORWARD .. aku dah x nak kenang semua HAL BODOH tuh yg buat hidup aku macam SIAL .. ini laa masanya aku berubah & teruskan impian aku .. *mode superhero*

memang sah aku ni SEWEL .. bhahaha !! aku mmg teruskan hidup aku tanpa DIA .. dia mcm dh x perduli lagi dengan aku .. blah laa .. aku pn x nak ambik tahu sal dia & awex baru dia tuh .. nak tahu balak aku siapa ?? ni haa .. laki paling encem kat mata aku .. ALEX EVANS !! aku suka EMO boy .. hell yeah .. aku tak suka typical men .. boring .. just forget it .. aku mmg dh JERAK ngn mana2 laki yg nak couple ngn aku .. sori to say .. IM SINGLE & NEVER AVAILABLE sampai bila2 .. aku peduli apa ?? jadi ANDARTU pn aku dh x kesah ,, asal aku BAHGIA dari HATI aku selalu sakit ,, bagus aku jadi ANDARTU .. haha !! yang aku tahu HATI aku dah puas sakit dh HANCUR BERKECAI tapi aku still move on ngn hidup aku .. wei lu .. blah laa pi mampoihhh !! biar laa aku single asalkan aku BAHGIA ..





Ahad, Mei 08, 2011

MY HEART IS FRAGILE !!

pa itu FRAGILE ?? tengok kamus laa ,, x patut x tahu .. ini laa dia cerita aku .. sori ,, aku dh tuka nama blog aku .. bukan lagi AKU DAN SEBUAH GITAR AKUSTIK .. http://crazeeblogmilikadelyn.blogspot.com ini laa nama blog aku .. MAAF SEKALI LAGI  .. 





masa akuu dah mula SUKAKAN KAU .. 

kau dah ada orang lain.. 



aku dah BERI hati aku kat kau ,,

TAPI

kau pula ....

macam SIAL kan perangai kau ngan aku

paling SIAL ,, pompuan tuh .. aku x hina laa .. tapi ini REALITI ..

aku sayang kau  ,, tapi kau mainkan aku ..




nehh ,, sekarang ni aku yg KECEWA

kecewa GILA BABI ngn kau ..

tolong laa ,, HATI AKU BUKAN BESI .. 




HANCUR !!!!!!!!!!!





sekarang ni aku terpaksa ambil SELOTEP ,, STAPLER ,, GAM ,, untuk perbaiki hati aku ..

SENDIRIAN .. 

bilaa aku tanya kau ,, kau cakap kau just MAIN2 NGN POMPUAN TUH ..

fuck ?! BOLEH PERCAYA KER ?? 

aku KECEWA .. sangat laa KECEWA .. 





sekarang ni ,, aku nk CANTUMKAN HATI AKU YANG HANCUR NI ..

aku harap kau BAHGIA dengan dia .. 







Rabu, Mei 04, 2011

biLa minah brutaL muLa meLaLut ..

wasehh ,, aku ingat der kisah aku masa sekolah .. mmg gila laa .. bahkan sampai sekarang aku still x betol .. ada2 je benda GILA aku suka bwat .. mcm ,, kejutkan orang .. ketawa terbahak2 mcm PONTIANAK & worst ,, aku ni x sukaa cakap sal budak lelaki .. bosann ,, skit2 ALAA ,, ENCEM LAA .. skit2 ,, ALAA ,, KIUT LAA .. cibai ,, pukimak .. aku x sukaa der cakap benda2 camtu .. yang kiut yang hensem cuma org yg aku sukaa bebena ,, tapi .. org tu blm muncul .. waa ,, aku ni .. mcm ni haa .. minah brutal cam aku ni x kan ada BF sampai bila2 .. kalau ada pun .. laki tu x tahan ngn perangai aku yg agak KEHANTUAN & KESEWELAN .. sori ,, ada perkara yg tlh buat aku sampai jadi camni .. aku sebenarnya FOBIA DENGAN KAUM YG BERTENTANGAN .. wehh .. amacam ?? seseorang telah membuatku berubah 360 darjah .. hee~~ everything change tentang aku ..contohnya ..

pemakaian aku--->benci guna dress ,, skirt n yg sewaktu dgn ny .. terbelak kang ,, percoma dpt PUBLISITI MURAHAN .. dah susah nk bergerak ..

rambut aku--->tak payah cakap laa .. rambut aku panjang ckit aku daa rimas .. rasa macam BABI GORENG berambut panjang .. sekarang ni rambut aku BOBCUT .. hujung bulan ni ,, aku POTONG .. PENDEK ..

taa suka HEELS--->aneh x .. everytime aku keluar aku guna selipar jepun .. kalerful ?? nono~~ aku x pandai guna heels .. aku cuma nk guna heels bila aku dh jadi cam LADY GAGA .. haha

tak suka geng ngn mpuan ntah pape--->aku x gedix laa .. aku ni agak KEGILAAN ckit .. virus tu dh buat aku smkin myampah nk jadi geng pompuan GEDIK ..

kadang2 aku selalu terfikir yg aku ni hidup kt dunia aku sendiri .. aneh kn ? aku bermimpi tinggal kt sebuah istana .. jadi puteri raja .. n aneh nya ,, aku bayangkan putera aku tuh seekor kucing belang2 & bila aku cium dia bertukar menjadi seorang putera hensem berambut HELMET yg menggunakan celana ketat n berjaket kulit .. ditambah pula dengan kaca mata hitam .. betapa anehnya angan2 aku tuu ,, mmg aneh .. kalau jadi kenyataan kn bagus .. tu versi PUTERA KUCING BERCELANA KETAT & BERJAKET KULIT .. nak tahu siapa ?? ni laa orangnya ,, haha .. wekk !!!! SOMEONE EXTRAORDINARY .. itulah yg aku cari2 selama ini .. siapa org yg selalu kua dlm mimpi aku nii .. hehe .. aku juga nk tahu .. mungkinkah PUTERA KUCING BELANG2 yang aku nyatakan tadi ~chewahh~ mcm dlm cerita dongeng yg diberi nafas baru ..  iya ,, aku mmg x nk kapel selagi aku x bertemu SOMEONE EXTRAORDINARY .. 

ciri2 org yg EXTRAORDINARY ::
... loves GOD & ppl close 2 him ...
..punya hati yg baik...
...hormat org tua & family aku...
...x semestiny GUD LOOKING sbb aku x santeQq atau kiut pn *kalau dpt tu ,, WHY NOT?? *...

...x ikut trend ,, HE'S A TREND SETTER...
...bizarre hair-do..
...pandai main gitar...
...sewel2 ,, gila2 cam aku gak...
n most op all ... AKU TAK SUKA BILA AKU DH DPT DIA EX DIA TERHEGEH2 KT BF AKU .. *gal ,, boy .. want to taste ma punch* haha 


haha .. aneh tetapi pelik *haa??* cantik ayat aku .. mcm ayat org hang makan SYABU ,, GANJA .. haha .. aku tak aa .. im clean .. aku kn anak bapak ..hee~~ jgn maraa ..


diam kat miri tanpa sebarang entertainment memang bosan tahap maksima .. dh laa pawagam ttp .. tempat lepak pla x best .. duk umah pla ,, menambah lemak .. bilaa agaknya rezeki msk IPTA aku ni nk msuk .. minta2 aku kena apa yg aku dh apply hari tuu .. aku dh x sabar dh ni !!!!!!!!!! ok laa guys ,, aku nk kuaa ..


CHOW CHIN CHOW ...

Khamis, April 28, 2011

bila MIMPI jadi kenyataan .. :)

yarhh ,, buat yg seumo ngn aku .. gerenti daa tahu yg keputusan masuk matrikulasi dh kuaa .. ok ,, aku dapat .. kena tikam ke LABUAN .. waa ,, jauh tuu .. so ,, aku x nk terima .. aku daa fikir masak2 .. aku x nk ,, sebab aku KHUATIRR aku x dapat catch up .. cuma ,, aku belum inform kat parents aku .. aku mmg laa takut nk beritahu ,, tapi .. why not ?? semua demi kebaikan aku kn ?? dari tadi aku x habis2 fikir sal hal sambung study ni .. haa ,, aku dh fikir masak2 n bcadang nk TOLAK tawaran itu .. no wonder laa ,si chichi mimpi sambung study .. rupanya ,, yg kena sambung study tu aku .. =.=" sabo00 je laa .. hehe .. btw ,, aku mmg bsyuko dpt masuk matrix .. sebab aku dh susah mohon hari tu .. aku takut arr nk terus msk matrix ni .. lagipun ,, aku mmg LEMBAP& BLUR dlm sains2 ni .. ada aku pengsan dlm kelas ,, paling teruk aku tido dlm kelas .. mmg HOBI aku laa tu .. aku rasa aku dh bwat keputusan yg tepat .. aku TAA NAAK !! lagipun aku tgh menunggu masuk ke TINGKATAN 6 & UiTM .. hehe ,, cukup laa cerita sal iteww .. meh kita buka cerita lain .. JOM !!!

hari yang agak panas kat miri .. bangun je tdo pagi tadi aku terus berpeluh2 .. taa tahu knapa laa boleh panas sampai camtu .. aku nk tdo petang pn susah .. tup2 ,, endingnya .. aku pn bkebun kt luar rumah .. senang cerita .. main tanah ,, paling best .. CACING !! kawan baik aku .. dh laa CUTE .. si chichi lagii cakap aku ni SOT .. haha ..mmg laa aku SOT .. SOT2 aku ni ,, cousin ko gak chii .. hehe .. macam mana pn dia ttp cousin aku yg pling best .. pling best ,, dia SUPPORTIVE laa gak .. geng aku selalu kongsi2 cerita n LUAHAN HATI .. paling gila sal aku & dia kami sama2 minat BIZARRE HAIR DO .. so wat ?? ikut sukaa aku laa .. im not STEREOTYPE .. haha ,, paling aneh laa kami dua ni suka saling menuduh .. 'KAU PELIK" ayat faymes .. ngee ~~ kalau aku sambung stdy mmg laa aku rindu ngn dia .. BEST COUSIN .. ="(( aku taa nak laa kena intake mei ni .. aku nk fly2  to KUCHING ,, kampung akuu .. damn ,, aku rindu doee .. mandi kat air terjun tiga tingkat ! fuhh !! its all about WATER .. haha .. LoL .. ni laa pix2 tsebut .. hehe .. compliment kpd blogger2 yg dh ambil pix kt kpg aku .. tenx !!











amacam ?? santeqq tak ? hehe .. tu laa ,, jom kita ramai2 ke sana.. best wooo .. erm ,, kwang2 .. mcm2 ada ,, even homestay pn ada gak .. ee ,, geli aku liat org buno2 diri kt youtube ,, rasa seram semacam .. terutamanya yg terjun dari bangunan ,, x sakit ke ?? tarikan graviti yg menarik badan seseorang jatuh semula ku bumi .. mcm telur ,, kalau jatuh .. MESTI PECAH .. yoyoy !!! takut aku dengeri iin .. 

hehe .. aku nak ceritaa sal apa lagi oo00 ?? tadi aku dh cerita sal kemasukan ke IPTA ,, eh salah .. MATRIK .. sekarang ni aku dh x da idea daa .. betapa BENGONG nya aku .. hehe .. paling aku taa suka bila tiba saat cam ni .. yipee !! tenx sis .. dia pon x suri aku masuk matrix .. dia cakap ,, tunggu jee keputusan IPTA lain .. ^^ ok sis !! nti adekk tgu .. hehe 

yoyoy !!! dh sampai di sini aja cerita aku .. miss my HOMETOWN .. aku nk kasi lagu apa ek ?? ok2 ,, aku kasi lagu INGGERIS kali nee .. VANILLA TWILIGHT nyanyian OWL CITY ..




The stars lean down to kiss you
And I lie awake and miss you
Pour me a heavy dose of atmosphere

'Cause I'll doze off safe and soundly
But I'll miss your arms around me
I'd send a postcard to you, dear
'Cause I wish you were here

I'll watch the night turn light-blue
But it's not the same without you
Because it takes two to whisper quietly

The silence isn't so bad
'Til I look at my hands and feel sad
'Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly

I'll find repose in new ways
Though I haven't slept in two days
'Cause cold nostalgia
Chills me to the bone

But drenched in vanilla twilight
I'll sit on the front porch all night
Waist-deep in thought because
When I think of you I don't feel so alone

I don't feel so alone, I don't feel so alone

As many times as I blink
I'll think of you tonight
I'll think of you tonight

When violet eyes get brighter
And heavy wings grow lighter
I'll taste the sky and feel alive again

And I'll forget the world that I knew
But I swear I won't forget you
Oh, if my voice could reach
Back through the past
I'd whisper in your ear
Oh darling, I wish you were here




chow chin chow ...

Rabu, April 27, 2011

bila kebosanan mula melanda ..

wahh .. hari ini mmg hari yang cukup membosankan ,, bangun dari tdo aku terus bersihkan kipas syiling .. panjat la tangga .. haha .. dgn rasa mengantok yang amat sangat ,, aku pn mlakukan rutin harian aku .. fuhh ,, selesai makan tengahari ,, aku on9 sekejap .. tak juga update blog aku ni sbb dh KETANDUSAN IDEA .. betapa lembapnya aku ni .. dasar pelupa .. lagipun line kt rumah akun ni x la bagus sangat pun .. mcm monyet .. aku pn mls nk buka sgt laptop aku ni .. nak buka fb pn kebosanan .. haha .. dasar ,, aku ni cepat sgt boring .. everything yg aku buat mesti aku cakap BORING ,, takpun BOSAN .. itulah aku .. HYPER sangat .. aku nk sangat push keHYPERan aku ni ,, nak try sukan2 yg extreme .. cam rock climbing ,, hiking ,, berkayak ,, flying fox .. tapi syg ,, kt miri x da kemudahan nk wat semua tu kecuali PAINTBALL .. tu pn aku nk try .. memandangkan aku x da geng ,, aku pn batalkan niat aku tu .. geng2 aku semuany busy ngn life diaorg .. aku x berani sgt ganggu .. so ,, hari2 aku diisi dengan menulis lirik ,, tidur siang ,, tengok televisyen ,, makan ,, minum ,, ke tandan mandi & melakukan apa2 yg PATUT .. haha .. bosan sangat ,, masa aku kerja dulu lagi la bosan .. kerja 14 jam ,, x boleh main fon lagi tu ,, mampus ! last2 aku pn resign laa .. tambahan lagi SUPERVISA kt tempat kerja aku tu cam apa .. mls laa nak cerita ,, sakit hatiku ,, huhhuhuhu ..

MIMPI YANG ANEH II-hari tu aku x ceritakan secara terperinci cerita MIMPI YANG AGAK ANEHH ,, ok ,, sekarang aku cerita iin .. mimpi aku yg first dulu tu ,, aku jumpa ngn lelaki idaman aku .. QIBIL .. kat miri .. HOW WEIRD IS THAT ?? mmg weird tahap gaban .. tu la ,, berangan je keja aku ni .. dah terlalu bosan ,, aku pn berangan laa .. kalau untuk kebaikan ,, WHY NOT ?? hehe .. so ,, mmg aneh mimpi tu .. MANA MUNGKIN QIBIL KE MIRI ?? jauh sangat tuu ..JAKARTA ,, MIRI .. tak mungkin laa .. aku je yg berangan lebih .. haha .. lawak2 .. yang lawak dalam mimpi tu ,, aku nampak dia ,, dia terus melarikan diri n mimpi aku terus berhenti .. *potong line tol la* haha .. well ,, kalau aku diberi peluang ketemu dia ,, mmg aku x lepaskan peluang keemasan tu .. ok ,, teruskan cerita MIMPI YANG ANEH II ni .. malam tadi aku mimpi yang blog aku ni kena block olh som1 .. aku x taw siapakah gerangan manusia itu ,, aneh .. n aku punya followers semuanya BLAH .. wow !! mmg cilakTUT la  mimpi tu ..  manakutkan aku .. haha .. betapa blur = bego nya aku ni .. =,="





KEBINGUNGAN MELANDA BILA-pelik la mr. W ni ,, sekejap minta return n break .. n the same cycle goes round n round .. aku BLUR !!! kau msh nk aku ke ?? aku mmg tgh MENGGARU2 KEPALA sekarang ni .. nak tolong garukan ?? x payah ,, aku blh wat sendiri .. aku pelik la .. sori la syg kalau kau da terbaca blog aku ni .. hee .. ini cuma luahan hati aku je ,, law terasa aku MOHON MAAF .. ^^ aku  mmg BLUR !! kalau laa ,, aku .. haha .. ~wee~ apala aku ni ,, time tulis blog pn sempat gak berangan dapat BF cam qibil .. haha .. ~w00oo00o~ baca blog aku ni .. korang akn tahu kisahh aku yg selanjutnya .. haha ..
aku ni setia menanti ,, menanti result masuk IPTA laa .. x kan menanti org meminang aku kot .. aneh juga .. haha ..

aku ni menyampah bila lihat cerita cinta2 ni ,, entah la kenapa .. pelik x ?? paling aku menyampah bila part2 menangis tu ,, haihhh .. malasnya aku nk layan sangat cinta2 ni .. kalau boleh ,, jangan la paparkan cerita cinta .. aku x tahan laa .. jiwang sangat .. jiwa aku x la sejiwang tu .. aku akui yg aku ni x cam pompuan lain ,, kenapa ?? sebab aku ni agak kasar orangnya ,, dulu2 aku selalu cakap .. kalau org laki boleh ,, kenapa au x boleh .. paling ganas laa aku ni dlm family aku ,, aku x suka bila org pijak kepala aku ,, ego tinggi tahap ayam !! haha .. so ?? amacam ?? berani ko nk lawan aku ?? aku CEPUK kang .. sebab tu laa kawan2 aku semuanya brutal2 ,, mcm yg aku rapat sgt ni ,, si y0yot .. sekepala cam aku .. bila aku recap balik ,, dia pernah marah seorang minah ngn balak dia berkissing luar kelas .. haha ,, siap2 ada pix lagi ,, tapi aku x simpan pixx tu .. dalam fon si yoyot ,, ada pixx tu .. haha .. kalau ada pn aku dh x nk tayang .. kasihan ngn minah tu .. dia kawan aku gakk .. aku x nk ingat pn kisah aku ngn minah tu ,, dh lama blalu dh .. biar la .. yg penting ,, aku still MISS kawan2 aku yg seKEPALA ngn aku .. ni laa slah satu pixx kenangan aku ngn dia ..
="(( i miss u gal .. POK ,, AKU RINDU NGN KO TOK !!

everytime akuu ingat semua tu ,, aku akn kenang semua cerita2 yg buat perut aku sakit bila ketawa .. macma cerita masa kelas tambahan .. aku ngn kawan aku yg sorang ni ,, main2 kt belakang masa cikgu ajar .. bila dh dtanya tu .. masing2 buat muka x tahu ,, x pun menjawab balik .. betapa kurang masamnya aku masa tu .. tu la add math aku gagal ,, sebab aku nakal masa add math .. haha .. nakal mengalahkan budak2 .. paling aku ingat laa ,, escape kelas gara2 myampah kena tanya soalan .. zaman sekolah ,, semuanya dh berlalu .. aku RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!1 korang yg masih sekolah tu jangan laa beri alasan itu ini x nk dtg sekolah .. SCHOOL IS FUN !! hehe .. ni la keja aku time skolah dulu2 .. ORIGAMI sampai x ingat dunia .. haha






okkk ,, lagu aku hari ni ialah DIA(GADIS ROCK N ROLL) nyanyian mantap THE CHANGCUTERS .. mmg best laa lagu ni .. buat kwn2 aku yg slalu jenguk blog ni ,, dengarlah lagu ni .. n jgn lupa FOLLOW n KOMEN yew ..







Dia merasuki kalbu
Dia mengalir di darahku
Dia menjalar di jiwaku
Dia dan aku satu
Dia merasuki kalbu
Dia mengalir di darahku
Dia menjalar di jiwaku
Dia belahan hatiku

Reff:
Dia rock n roll , dia in my soul
Dia rock n roll , dia in my soul

Back to Reff

Gadis rock n rocker 3x , gadis rock n rocker 3x
In my soul 3x
In my soul 3x








MALANGNYA ,, aku x dpt vid untk lagu ni .. korang blh cari dlm internet .. *kalau rajin laa*
hehe .. bye2 !!!!!!  MWAHHhHHHhhhXxxx !!!!!!!!



CHOW CHIN CHOW ...

Isnin, April 25, 2011

aku x suka jadi FAKE .. ~~

wow .. dh sekian lama aku x update blog aku ni .. bz MENGATUR isi2 blog .. haha .. dh berubah kn .. dh x tonggang langgang lagi .. ~wee~ rasa mcm x best jew hidup aku kalau x update blog aku ni .. beberapa hari yg lepas aku agak sibuk dengan kehidupan aku .. FAMILY ... yer ,, GERAK HATI .. itulah topik yang aku ingin kongsi dgn kwn2 aku yg setia membaca blog aku ni .. seperti yg anda tahu ,, aku sedang menantikan result masuk ke IPTA .. org smuany dpt masuk sini sana ,, interbiu sini sana ,, aku ?? malangnya nasib aku .. SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA .. alamak ,, gi mana ni ?? im so blurr n takut sekrang .. HELP ME .. aku nk sgt msk U .. tapi adakah aku spt tempat kt u nti ?? I GUESS NOT .. sekarang ni aku ada dua pilihan .. 1st ,, smbg study ,, 2nd .. x payah sambung terus .. haha .. better aku pilih yg kedua .. nampakny ,, harapan aku bakal HANCUR selepas ni .. wooowwww .. aku sebenarnya ku x da rasa langsung nk smbg stdy pn .. tambahan lagi aku bukan ny org senang .. dady aku ?? bila2 masa je dia pencen .. nk harapkan sis2 n bro aku ?? aku x nk susahkan mereka .. aku kasihan ngn parents aku .. kalau ikutkan hati aku x nk smbg stdy .. tapi ,, apa pula akan jadi ngn aku kalau aku pada masa akn datang bila kedua orang tuaku dh x da ?? perkara itu mmg betul2 membuka mata aku .. macam ni haa ..






haa .. betapa besarnya mata aku terbuka .. hehe .. kadang2 tu aku jeles tengok kwn2 aku ,, yg dapat kejar cita2 mereka .. aku pula ?? still ~~ mcm patung .. come on .. aku dh x nak jadi FAKE .. aku adalah aku .. teringat zaman2 dulu ,, aku dicaci sbb aku ni CHUBBY atau ayat yg lebih SOPAN DALAM KURUNGAN ,, GEMUK .. yapz ,, aku admit aku ni gemuk .. so ?? adakah ianya menjadi masalah ?? so ?? korang malu nk kwn ngn org yg GEMUK CAM AKU ?? mmg ssh la masa tu .. aku x nak jadi FAKE .. aku adalah aku .. sekarang ni ,, aku dh sedikit demi sedikit menelan semua kenyataan itu .. ALONE .. haha .. kasihan kan aku ?? aku x nak jadi FAKE !! titik ..


aku jenis org yg selalu ikut gerak hati .. no wonder la aku ni EGO TINGGI .. sampaikan aku x nk mgalah .. kalau aku mengalah ,, maknany aku SAYANGKAN orang itu .. mmg benar .. aku sanggup mengalah asalkan orang yg aku sayang tu bahgia .. haha .. aku ada satu cerita ,, samada korang percaya atau tidak ,, aku cabar sumone tu wat rambutt cam QIBIL . ~aww~~ haha .. dan orang itu ialah si DIA .. kwang3 .. lalalalalala ..


TARIX JABRIX-ok ,, malam tadi aku dan cousin aku pecah perut tengok TARIX JABRIX yang kedua .. lawak la.. aku siap hafal lagi dialog filem tu .. "KITA BERLAYAR CING!!!" dialog coki n ciko ..itulah movie yg buat aku happy .. so ,, guys beware .. aku x minat movie romance .. I HATE IT .. *middle finger* kalau nak tahu aku minat cerita tu sebab aku suka tengok MAT2 REMPIT YG BAIK HATI N BSOPAN .. wow !! salute la korang !! ni salah satu motosikal milik watak MULDER ataupun nama sebenar di sebalik watak tu ,, DIPA CHANGCUT .. watak MULDER tu digilai cousin aku a.k.a CHICHI ...  aku ?? mcm biasa ..






COKI ama CIKO .. haha .. mmg best cerita ni .. aku minat !!!!!!!!!!!!! hehe.. so ,, GUYS .. jgn ingat semua org pompuan minat CERITA ROMANTIK .. aku x layan dah .. haha .. nak bawa aku tengok movie ?? tengok la cerita cam ni .. mmg favret aku laaa .. haha .. CERITA SERAM ,, RACING ,, SCIENCE FICTION ,, PEMBUNUHAN ,, SIASATAN semuanya aku suka .. baru la aku layan .. kalau cerita cinta mmg aku susah nk paham .. DASAR BAWEL KAMU ADELYN !!!!!! haha .. aku dh x tahu nk cerita sal apa lagi ,, yang pasri aku rindu sgt2 nk tengok ngn kawan2 aku .. haha .. best giler .. tapi .. panggung wayang kt miri ni dh tutp .. waduhh !! NGAK ASYIK NI !! haha .. terpaksa la aku tgu .. n buat korang yg bakal masuk ke IPTA x lama lagi .. congratz !! hehe .. JGN LUPA AKU YA !! 


erm ,, ni la lagu kita hari ni .. nyanyian DRAMA .. BABAK PERTAMA ... enjoy !!!!!! erm ,, sebenarny lagu ni ada la kait2 ngn cerita aku tadi .. hehe .. tpulang korang la .. 



                                                                   





Babak pertama bermula saat ku terlihat mu
Waktu seakan terhenti terpinga mencari
Rasa yang takkan terungkap tak pernah ku alami
Cuba aku mengerti

Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh!

Takkan ku menemui lagi walau gelapnya hari
Ku yakin akan temui semuanya di sini
Walau ke mana kau pergi tetap akan ku cari
Ku tak akan berhenti
Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh! oh! oh! oh! yeah!
Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh!

CHOW CHIN CHOW ...

Jumaat, April 22, 2011

MIMPI YANG AGAK ANEH ...




ok ,, lets get straight to the point .. aku mmg maseh kecewa ngn apa yg tjadi .. seriously ,, malam tadi aku ada wat sumting .. ---------->IM WRITING SONG LYRICS .. aku mmg rasa sunyi malam tadi .. mcm BONEKA .. bergerak bila perlu .. KOSONG TANPA PERASAAN .. tiba2 aku teringat kat SANG BINTANG dan SANG BULAN .. ya ,, teman2 setiaku .. kalau boleh ,, aku nk ambil satu bintang tu .. n ubah kn dia menjadi seseorg yg muncul dalam mimpi aku mlm tadi .. ya ,, seperti yg korang tahu .. aku mmg minat giler ngn THE CHANGCUTERS ,, terutamany qibiL .. erm ,, impian aku .. aku nk jadi SUKSES cam mereka .. wahh .. bestny .. wow !! hehe .. saat2 aku menulis lirik lagu tu ,, aku rasa BERTEMAN .. hehe ,, teman setia ku --------------->BLOG AKU ,, TEMAN2 FB ,, BUKU LIRIK & STATIONARY AKU .. ~wee~  dia pula ?? mcm x peduli ngn aku .. seperti yg anda semua tahu ,, sekarang ni .. tengah bulan .. aku dah KERING KONTANG semenjak berhenti kerja kira2 sebulan yg lepas .. dia ??? mcm dh x paham ngn aku .. kalau x angkat call or reply msG ,, gerenti HANGIN .. wooo00 !! chiLL man .. aku ni x da operator .. kalau ada kan senang kehidupan aku .. operator yg hensem cam QIBIL .. ~aha!!~ aku dh serik sebenarny bcinta .. aku mmg x expert dlm hal2 camni .. yg aku expert .. tu ,, TULIS LIRIK .. haha .. ada ilham aku tulis ,, xda aku diam je la .. haha .. aku nk post idea2 aku tu ,, tapi .. aku malas la .. haha .. aku ni mmg pemalas no 1 .. erm .. haha .. aku mls la nk mnaip ni .. nak cerita sal apa ??? mimpi tu ?? biarlah aku je yg tahu ,, mimpi tu mbuat aku teringatkn zaman2 sekolah .. I MISS KORANG LIKE CRAZEE .. semua dh ada arah tuju .. aku ?? im still BLUR wif wat i WANT TO BE .. nak jadi penyangak boleh ?? haha .. LoLness .. err ,, aku cuma nk ckp kt dia DAT IM SORRY .. kalau dia x nk maafkan aku ,, sudah .. aku nk angkat kaki camtu .. n AKU SWEAR YG AKU AKAN MAIN SERONG .. haha .. n sudah pasti aku akan jadi FOBIA CINTA .. main serong ?? haha ,, apa tu ?? its stand for CURANG ,, SELINGKUHAN .. aku x nk dia kecewa ngn aku .. aku ni suka permainkn org .. aku cuba nk ubah ,, tapi .. smuany x menjadi .. minta maaf buat sesiapa yg pernah dpermainkan olh aku .. WAHAHAHAHA !! sebab tu aku prefer SINGLE .. funNnn ..  lgpun aku blh bwat apa yg aku mahu .. ~wee~~  dah2 la tu ,, oh ADELYN .. hehehe .. ni la lirik tu .. tajuk .. OH BINTANG *aherny aku rajinkn diri untuk menaip*

indahnya malam tanpa teman ,,
yang ada cumalah sang bintang dan bulan ~~
sinaran cahaya begitu asyik
hingga kesunyian datang merisik ..

oh bintang , dengarlah pintaku ..
ku ingin dirimu menemaniku ..
di kala kesepian 
dan dikala aku dibebani pelbagai perasaan 
hanya engkau yg mgerti ,
perasaan dlm hati ..


oh bintang, jika bisa ku seru                                                   
ku ingin engkau menjadi temanku
setiap kali aku duduk keseorangan ..
oh bintang , 
engkau kan ku sayang ..
sampai bila-bila ..
kerna dirimu teman yang SETIA ..












hehe ,, amacam ?? kepada yg berani wat lirik aku ni jadi lagu .. DOUBLE THUMBS .. nk copy ?? tanpa kebenaran ?? baik jangan .. nanti korang x dberkati taw .. hehe .. contact aku .. FACEBOOK or emel me .. ni baru satu .. belum lagi .. msh ada yg akn datang .. ^^ wait ya ..

oh !! aku hampir terlupa .. aher2 ni aku gila dengar lagu WILAYAH STRAWBERI .. nyanyian THE TIMES .. mmg best lagu tu .. favret aku .. ~wee~~

WILAYAH STRAWBERI by THE TIMES




Oh..Mungkin bila kita bertemu 
Berdebar-debar perasaanku
Separuh gila memikirkanmu
Saat pertama terpisah jauh
Duduk termenung,mengenangkanmu…
Syahhh..
Oh..Bagaimana pintu hatimu
Masih kekalkah senyum tangisku
Khuatir roboh teguh imanmu
Teguhkah ia tanpa hadirku
Duduk termenung, mengenangkanmu…
Woo,pulanglah sayang
Hatiku bimbang gelisah tak menentu
Cepatlah datang terbang melayang
Tersinggah di mimpiku
Bidadari syurgaku
Bidadari nyawa ku
Hoo…
Syaahh..
Duduk termenung, mengenangkanmu…
Woo,pulanglah sayang,
Hatiku bimbang gelisah tak menentu
Cepatlah datang terbang melayang
Tersinggah di mimpiku
Pulanglah sayang,
Hatiku bimbang gelisah tak menentu
Cepatlah datang terbang melayang
Tersinggah di mimpiku
Bidadari syurgaku
Bidadarinya aku




CHOW CHIN CHOW ...

Khamis, April 21, 2011

IMBASAN KEMBALI .. an old story of me .. VERY OLD ..

I NEED A DREAM or AKU PERLUKAN SEBUAH MIMPI .. mimpi apa ?? aku pn x tahu .. sudah pasti korang pernah mengimpikan sesuatu ,, tapi aku .. aku pn x tahu .. sekarang ni ,, semua kawan2 sebaya aku dh masuk U .. aku pula ?? mcm x bernyawa ..boleh dikatakan everyday aku mengeCHECK kemasukan IPTA .. nama aku x da pon .. FUCK .. apa nk jadi ?? x kan aku direject mentah2 .. inga na juak taqowg ya ngereject sku ?? sampey aty .. ="(( .. aku dh putus harapan .. aku dah hilang arah ,, nak ke utara ,, selatan , timur ,, barat .. or JUST STAY ?? aku dh bingung .. anyone ?? help me .. aku dh x tahu ,, aku keliru .. nampakny peluang aku mkin tipus .. I DON'T KNOW WHAT TO SAY RIGHT NOW .. aku cuma mampu bdoa .. JUST WAIT N SEE .. kalau dh x da peluang nk study tu ,, biar lah .. aku terima .. mungkin result aku teruk kot .. tu x da org nk terima .. teruk ke ?? 3A 2B 2C 2D ?? bagi aku mmg teruk .. masa aku dpt keputusan SPM aku ,, mmg aku HANCUR .. tapi aku dapat cover la ckit .. mmg kecewa nk MAMPUS .. aku x nk belajar lagi .. aku FOBIA ,, tapi .. kalau aku x SAMBUNG STUDY .. mesti la orang tua aku kecewa .. aku x nk kecewakan mereka .. NEVER .. biarlah aku yg kecewa ,, asalkan mereka bahgia ..

sebab kekecewaa itu la aku jadi EMO .. tahu x apa itu EMO ?? x tahu sudah ,,, pergi MAMPUS .. haha .. aku x keysah la kalau aku jadi emo .. x dengar lagu yg HAPPY2 lagi .. haha .. lagu aku cuma lagu yg TPEKIK TLOLONG .. kawan aku cuma ,, PISAU .. kawan yg paling setia .. PISAU .. haha .. zaman2 itu sebenarny dh lama blalu .. aku dh rasa ,, mmg la best .. dengar lagu yg aku x paham langsung apa dia cakap .. kerat sini ,, kerat sana .. haha .. sampai sekarang lagi PARUT2 tu masih kelihatan .. ada juga la yg dh hilang .. tu pun makan masa 2 tahun nk hilang .. SAKIT NYA BILA SEMUA HARAPAN DAN IMPIAN MUSNAH SEKELIP MATA !!! sebab tu ,, aku berubah .. x nak lagi buat camtu .. SEDIH2 GAK ,, JANGAN LA SAMPAI CEDERAKAN DIRI .. haha .. cukup2 la cerita lama aku .. aku dh x nk kenang pun .. tlalu sedih .. aku x nak semua itu berulang kembali .. ="((( .. enough of it .. aku mmg sukar nk lupakan kisah aku .. kalau boleh ,, aku nk DELETE semua memori2 lama aku ..

TAK SUKA BILA ORANG KASIHAN KAN AKU .. aku bukanlah minta belas kasihan orang dengan menulis blog ini .. setakat aku MENGIMBAU kembali zaman2 remaja aku .. ada masany GELAP n ada masany TERANG .. aku baru tahu itu ... LoLness in me .. KREXX udah aku tok eh .. haha .. ni je lah coretan aku .. aku nk dedicate lagu TUNJUKKAN AKU ni wat korang yg setia baca cerita aku .. wah !! tenx supporting me .. ^^   aku memang KETANDUSAN IDEA aite now .. ejoy~~~

TUNJUKKAN AKU by BONECA ..





Musik dari jiwa
Lagu dari hati
Cerita sepurnama
Canda dan menangis
Belum ku selami
Caturan terjadi
Lelah dipukul badai
Apa mungkin terlerai?
Oh…
*Soalan tersendu
Balas hampa bisu
Tuhan, tunjuk sesuatu
Apa dia yang satu itu?
Tunjukkan aku
Tunjukkan aku
Chorus:
Apa bisa ku cinta
Kamu seperti mana
Aku dicinta kamu?
Aku dijaga kamu?
Atau kamu terlalu
Indah buat diriku?
Beda dari diriku?
Aku pun tak menahu
(Repeat *)
(Repeat chorus 2x)
Aku pun tak menahu
Aku pun tak menahu
Apa bisa ku cinta?
Apa bisa ku cinta?
Apa bisa ku cinta?
Tuhan, tunjukkan aku




CHOW CHIN CHOW ...
Terdapat ralat dalam alat ini