YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Jumaat, Mei 20, 2011

:: HOBI aku yg korang tak tahu ::

selain dari BERBLOGGING



 wajah seorang blogger yg CRAZEE 




alamak !! line GEELA cam aku daa !!



mengambil pixx & membuang mengedit pixx ..




wee~~ pixx datang GEELA 


serta mendengar lagu band2 kegemaran ..



   senyuman KAMBING *embekk*



aku juga punya hobi yg agak sukar untuk dipercayai oleh semua orang .. well ,, hobi aku ni merupakan salah satu legasi family aku .. erm ,, mamy ,, sis aku ,, cousin aku & dengan aku sekali telah diajar untuk membuat QUILITING atau orang sarawak menggelarnya MOLAH TAMPUNG SERIBU .. kalau tak tahu apa binatang kaa itu ,, google kan .. :) mesti ada ,, try search for QUILITING .. mesti jumpa punya .. ok .. well ,, ini merupakan salah satu PROJEK  kewajipan yg harus aku buat setiap hari .. hehe~~ 


 selimut aku bakal siap ^^


 alat2 untuk BERQUILITING



hehe ,, itu laa salah satu KERJA aku bila aku tak online atau berfesbuk .. sukar untuk dipercayai tapi yaa ,, ini laa kerja tangan aku .. UNBELIVEABLE kan .. brutal2 aku ,, still ada sisi lain yg buat korang terlopong buat seketika :D .. yaa , aku suka dengan hobi aku ni .. aku mula berQUILITING since umur aku 13 tak silap aku .. ni semua mamy aku punya pasal .. dia cakap ,, dari kau tdo makan & melayan tv 24 jam bagus ko buat benda ni haa .. semenjak dari tu laa aku mula menjinakkan diri dengan berQUILITING sampai laa sekarang ni ..


semenjak aku kena tegur ngn mamy laa aku mula membuat selimut sendiri .. sekarang ni aku dah ada 4 buah selimut yg dijahit & diproses dibuat oleh aku sendiri .. proses mencantumkan cebisan2 kain tu dibuat oleh aku sendiri .. lepas siap proses2 cantuman aku ,, selimut itu belum sempurna .. aku pun beri kat mamy untuk MENYEMPURNAKANNYA .. maksud aku supaya ianya siap menjadi sebuah selimut yg boleh digunakan .. sayang mamy sebab dia laa yg ajar aku buat semua ni ..*bangga ni* anak mamy katakan :) a few design dari aku & cousin aku chi-chi :)



 yang ni aku punya !! :)


chi-chi punya !! :P

 
 design I


design II



so ,, ini laa hobi aku tuh .. mmg aneh kan.. aku jenis yg cepat bosan .. maybe bagi korang buat org yg buat benda camni org2 tua je .. aha !! korang salah laa .. dah ni hobi aku .. ko siapa nak halang .. urm ,, suka hati aku laa .. x kan korang nk marah kan .. ini kan hak aku .. lagipun ,, quilting ni faymes bagi orang yg tinggal kat luar negara mcm US & UK .. dn aku bangga dpt belajar buat semua ni dari mamy aku .. I LOVE U MAMY !! :) like x ?? hehe .. dun 4get tekan like kat bawah post ni & like kat bahagian bawah sekali blog aku .. bye2 !! muahXxxxx~~

0 comments:

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini