YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Khamis, April 28, 2011

bila MIMPI jadi kenyataan .. :)

yarhh ,, buat yg seumo ngn aku .. gerenti daa tahu yg keputusan masuk matrikulasi dh kuaa .. ok ,, aku dapat .. kena tikam ke LABUAN .. waa ,, jauh tuu .. so ,, aku x nk terima .. aku daa fikir masak2 .. aku x nk ,, sebab aku KHUATIRR aku x dapat catch up .. cuma ,, aku belum inform kat parents aku .. aku mmg laa takut nk beritahu ,, tapi .. why not ?? semua demi kebaikan aku kn ?? dari tadi aku x habis2 fikir sal hal sambung study ni .. haa ,, aku dh fikir masak2 n bcadang nk TOLAK tawaran itu .. no wonder laa ,si chichi mimpi sambung study .. rupanya ,, yg kena sambung study tu aku .. =.=" sabo00 je laa .. hehe .. btw ,, aku mmg bsyuko dpt masuk matrix .. sebab aku dh susah mohon hari tu .. aku takut arr nk terus msk matrix ni .. lagipun ,, aku mmg LEMBAP& BLUR dlm sains2 ni .. ada aku pengsan dlm kelas ,, paling teruk aku tido dlm kelas .. mmg HOBI aku laa tu .. aku rasa aku dh bwat keputusan yg tepat .. aku TAA NAAK !! lagipun aku tgh menunggu masuk ke TINGKATAN 6 & UiTM .. hehe ,, cukup laa cerita sal iteww .. meh kita buka cerita lain .. JOM !!!

hari yang agak panas kat miri .. bangun je tdo pagi tadi aku terus berpeluh2 .. taa tahu knapa laa boleh panas sampai camtu .. aku nk tdo petang pn susah .. tup2 ,, endingnya .. aku pn bkebun kt luar rumah .. senang cerita .. main tanah ,, paling best .. CACING !! kawan baik aku .. dh laa CUTE .. si chichi lagii cakap aku ni SOT .. haha ..mmg laa aku SOT .. SOT2 aku ni ,, cousin ko gak chii .. hehe .. macam mana pn dia ttp cousin aku yg pling best .. pling best ,, dia SUPPORTIVE laa gak .. geng aku selalu kongsi2 cerita n LUAHAN HATI .. paling gila sal aku & dia kami sama2 minat BIZARRE HAIR DO .. so wat ?? ikut sukaa aku laa .. im not STEREOTYPE .. haha ,, paling aneh laa kami dua ni suka saling menuduh .. 'KAU PELIK" ayat faymes .. ngee ~~ kalau aku sambung stdy mmg laa aku rindu ngn dia .. BEST COUSIN .. ="(( aku taa nak laa kena intake mei ni .. aku nk fly2  to KUCHING ,, kampung akuu .. damn ,, aku rindu doee .. mandi kat air terjun tiga tingkat ! fuhh !! its all about WATER .. haha .. LoL .. ni laa pix2 tsebut .. hehe .. compliment kpd blogger2 yg dh ambil pix kt kpg aku .. tenx !!











amacam ?? santeqq tak ? hehe .. tu laa ,, jom kita ramai2 ke sana.. best wooo .. erm ,, kwang2 .. mcm2 ada ,, even homestay pn ada gak .. ee ,, geli aku liat org buno2 diri kt youtube ,, rasa seram semacam .. terutamanya yg terjun dari bangunan ,, x sakit ke ?? tarikan graviti yg menarik badan seseorang jatuh semula ku bumi .. mcm telur ,, kalau jatuh .. MESTI PECAH .. yoyoy !!! takut aku dengeri iin .. 

hehe .. aku nak ceritaa sal apa lagi oo00 ?? tadi aku dh cerita sal kemasukan ke IPTA ,, eh salah .. MATRIK .. sekarang ni aku dh x da idea daa .. betapa BENGONG nya aku .. hehe .. paling aku taa suka bila tiba saat cam ni .. yipee !! tenx sis .. dia pon x suri aku masuk matrix .. dia cakap ,, tunggu jee keputusan IPTA lain .. ^^ ok sis !! nti adekk tgu .. hehe 

yoyoy !!! dh sampai di sini aja cerita aku .. miss my HOMETOWN .. aku nk kasi lagu apa ek ?? ok2 ,, aku kasi lagu INGGERIS kali nee .. VANILLA TWILIGHT nyanyian OWL CITY ..




The stars lean down to kiss you
And I lie awake and miss you
Pour me a heavy dose of atmosphere

'Cause I'll doze off safe and soundly
But I'll miss your arms around me
I'd send a postcard to you, dear
'Cause I wish you were here

I'll watch the night turn light-blue
But it's not the same without you
Because it takes two to whisper quietly

The silence isn't so bad
'Til I look at my hands and feel sad
'Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly

I'll find repose in new ways
Though I haven't slept in two days
'Cause cold nostalgia
Chills me to the bone

But drenched in vanilla twilight
I'll sit on the front porch all night
Waist-deep in thought because
When I think of you I don't feel so alone

I don't feel so alone, I don't feel so alone

As many times as I blink
I'll think of you tonight
I'll think of you tonight

When violet eyes get brighter
And heavy wings grow lighter
I'll taste the sky and feel alive again

And I'll forget the world that I knew
But I swear I won't forget you
Oh, if my voice could reach
Back through the past
I'd whisper in your ear
Oh darling, I wish you were here




chow chin chow ...

Rabu, April 27, 2011

bila kebosanan mula melanda ..

wahh .. hari ini mmg hari yang cukup membosankan ,, bangun dari tdo aku terus bersihkan kipas syiling .. panjat la tangga .. haha .. dgn rasa mengantok yang amat sangat ,, aku pn mlakukan rutin harian aku .. fuhh ,, selesai makan tengahari ,, aku on9 sekejap .. tak juga update blog aku ni sbb dh KETANDUSAN IDEA .. betapa lembapnya aku ni .. dasar pelupa .. lagipun line kt rumah akun ni x la bagus sangat pun .. mcm monyet .. aku pn mls nk buka sgt laptop aku ni .. nak buka fb pn kebosanan .. haha .. dasar ,, aku ni cepat sgt boring .. everything yg aku buat mesti aku cakap BORING ,, takpun BOSAN .. itulah aku .. HYPER sangat .. aku nk sangat push keHYPERan aku ni ,, nak try sukan2 yg extreme .. cam rock climbing ,, hiking ,, berkayak ,, flying fox .. tapi syg ,, kt miri x da kemudahan nk wat semua tu kecuali PAINTBALL .. tu pn aku nk try .. memandangkan aku x da geng ,, aku pn batalkan niat aku tu .. geng2 aku semuany busy ngn life diaorg .. aku x berani sgt ganggu .. so ,, hari2 aku diisi dengan menulis lirik ,, tidur siang ,, tengok televisyen ,, makan ,, minum ,, ke tandan mandi & melakukan apa2 yg PATUT .. haha .. bosan sangat ,, masa aku kerja dulu lagi la bosan .. kerja 14 jam ,, x boleh main fon lagi tu ,, mampus ! last2 aku pn resign laa .. tambahan lagi SUPERVISA kt tempat kerja aku tu cam apa .. mls laa nak cerita ,, sakit hatiku ,, huhhuhuhu ..

MIMPI YANG ANEH II-hari tu aku x ceritakan secara terperinci cerita MIMPI YANG AGAK ANEHH ,, ok ,, sekarang aku cerita iin .. mimpi aku yg first dulu tu ,, aku jumpa ngn lelaki idaman aku .. QIBIL .. kat miri .. HOW WEIRD IS THAT ?? mmg weird tahap gaban .. tu la ,, berangan je keja aku ni .. dah terlalu bosan ,, aku pn berangan laa .. kalau untuk kebaikan ,, WHY NOT ?? hehe .. so ,, mmg aneh mimpi tu .. MANA MUNGKIN QIBIL KE MIRI ?? jauh sangat tuu ..JAKARTA ,, MIRI .. tak mungkin laa .. aku je yg berangan lebih .. haha .. lawak2 .. yang lawak dalam mimpi tu ,, aku nampak dia ,, dia terus melarikan diri n mimpi aku terus berhenti .. *potong line tol la* haha .. well ,, kalau aku diberi peluang ketemu dia ,, mmg aku x lepaskan peluang keemasan tu .. ok ,, teruskan cerita MIMPI YANG ANEH II ni .. malam tadi aku mimpi yang blog aku ni kena block olh som1 .. aku x taw siapakah gerangan manusia itu ,, aneh .. n aku punya followers semuanya BLAH .. wow !! mmg cilakTUT la  mimpi tu ..  manakutkan aku .. haha .. betapa blur = bego nya aku ni .. =,="





KEBINGUNGAN MELANDA BILA-pelik la mr. W ni ,, sekejap minta return n break .. n the same cycle goes round n round .. aku BLUR !!! kau msh nk aku ke ?? aku mmg tgh MENGGARU2 KEPALA sekarang ni .. nak tolong garukan ?? x payah ,, aku blh wat sendiri .. aku pelik la .. sori la syg kalau kau da terbaca blog aku ni .. hee .. ini cuma luahan hati aku je ,, law terasa aku MOHON MAAF .. ^^ aku  mmg BLUR !! kalau laa ,, aku .. haha .. ~wee~ apala aku ni ,, time tulis blog pn sempat gak berangan dapat BF cam qibil .. haha .. ~w00oo00o~ baca blog aku ni .. korang akn tahu kisahh aku yg selanjutnya .. haha ..
aku ni setia menanti ,, menanti result masuk IPTA laa .. x kan menanti org meminang aku kot .. aneh juga .. haha ..

aku ni menyampah bila lihat cerita cinta2 ni ,, entah la kenapa .. pelik x ?? paling aku menyampah bila part2 menangis tu ,, haihhh .. malasnya aku nk layan sangat cinta2 ni .. kalau boleh ,, jangan la paparkan cerita cinta .. aku x tahan laa .. jiwang sangat .. jiwa aku x la sejiwang tu .. aku akui yg aku ni x cam pompuan lain ,, kenapa ?? sebab aku ni agak kasar orangnya ,, dulu2 aku selalu cakap .. kalau org laki boleh ,, kenapa au x boleh .. paling ganas laa aku ni dlm family aku ,, aku x suka bila org pijak kepala aku ,, ego tinggi tahap ayam !! haha .. so ?? amacam ?? berani ko nk lawan aku ?? aku CEPUK kang .. sebab tu laa kawan2 aku semuanya brutal2 ,, mcm yg aku rapat sgt ni ,, si y0yot .. sekepala cam aku .. bila aku recap balik ,, dia pernah marah seorang minah ngn balak dia berkissing luar kelas .. haha ,, siap2 ada pix lagi ,, tapi aku x simpan pixx tu .. dalam fon si yoyot ,, ada pixx tu .. haha .. kalau ada pn aku dh x nk tayang .. kasihan ngn minah tu .. dia kawan aku gakk .. aku x nk ingat pn kisah aku ngn minah tu ,, dh lama blalu dh .. biar la .. yg penting ,, aku still MISS kawan2 aku yg seKEPALA ngn aku .. ni laa slah satu pixx kenangan aku ngn dia ..
="(( i miss u gal .. POK ,, AKU RINDU NGN KO TOK !!

everytime akuu ingat semua tu ,, aku akn kenang semua cerita2 yg buat perut aku sakit bila ketawa .. macma cerita masa kelas tambahan .. aku ngn kawan aku yg sorang ni ,, main2 kt belakang masa cikgu ajar .. bila dh dtanya tu .. masing2 buat muka x tahu ,, x pun menjawab balik .. betapa kurang masamnya aku masa tu .. tu la add math aku gagal ,, sebab aku nakal masa add math .. haha .. nakal mengalahkan budak2 .. paling aku ingat laa ,, escape kelas gara2 myampah kena tanya soalan .. zaman sekolah ,, semuanya dh berlalu .. aku RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!1 korang yg masih sekolah tu jangan laa beri alasan itu ini x nk dtg sekolah .. SCHOOL IS FUN !! hehe .. ni la keja aku time skolah dulu2 .. ORIGAMI sampai x ingat dunia .. haha






okkk ,, lagu aku hari ni ialah DIA(GADIS ROCK N ROLL) nyanyian mantap THE CHANGCUTERS .. mmg best laa lagu ni .. buat kwn2 aku yg slalu jenguk blog ni ,, dengarlah lagu ni .. n jgn lupa FOLLOW n KOMEN yew ..







Dia merasuki kalbu
Dia mengalir di darahku
Dia menjalar di jiwaku
Dia dan aku satu
Dia merasuki kalbu
Dia mengalir di darahku
Dia menjalar di jiwaku
Dia belahan hatiku

Reff:
Dia rock n roll , dia in my soul
Dia rock n roll , dia in my soul

Back to Reff

Gadis rock n rocker 3x , gadis rock n rocker 3x
In my soul 3x
In my soul 3x








MALANGNYA ,, aku x dpt vid untk lagu ni .. korang blh cari dlm internet .. *kalau rajin laa*
hehe .. bye2 !!!!!!  MWAHHhHHHhhhXxxx !!!!!!!!



CHOW CHIN CHOW ...

Isnin, April 25, 2011

aku x suka jadi FAKE .. ~~

wow .. dh sekian lama aku x update blog aku ni .. bz MENGATUR isi2 blog .. haha .. dh berubah kn .. dh x tonggang langgang lagi .. ~wee~ rasa mcm x best jew hidup aku kalau x update blog aku ni .. beberapa hari yg lepas aku agak sibuk dengan kehidupan aku .. FAMILY ... yer ,, GERAK HATI .. itulah topik yang aku ingin kongsi dgn kwn2 aku yg setia membaca blog aku ni .. seperti yg anda tahu ,, aku sedang menantikan result masuk ke IPTA .. org smuany dpt masuk sini sana ,, interbiu sini sana ,, aku ?? malangnya nasib aku .. SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA .. alamak ,, gi mana ni ?? im so blurr n takut sekrang .. HELP ME .. aku nk sgt msk U .. tapi adakah aku spt tempat kt u nti ?? I GUESS NOT .. sekarang ni aku ada dua pilihan .. 1st ,, smbg study ,, 2nd .. x payah sambung terus .. haha .. better aku pilih yg kedua .. nampakny ,, harapan aku bakal HANCUR selepas ni .. wooowwww .. aku sebenarnya ku x da rasa langsung nk smbg stdy pn .. tambahan lagi aku bukan ny org senang .. dady aku ?? bila2 masa je dia pencen .. nk harapkan sis2 n bro aku ?? aku x nk susahkan mereka .. aku kasihan ngn parents aku .. kalau ikutkan hati aku x nk smbg stdy .. tapi ,, apa pula akan jadi ngn aku kalau aku pada masa akn datang bila kedua orang tuaku dh x da ?? perkara itu mmg betul2 membuka mata aku .. macam ni haa ..






haa .. betapa besarnya mata aku terbuka .. hehe .. kadang2 tu aku jeles tengok kwn2 aku ,, yg dapat kejar cita2 mereka .. aku pula ?? still ~~ mcm patung .. come on .. aku dh x nak jadi FAKE .. aku adalah aku .. teringat zaman2 dulu ,, aku dicaci sbb aku ni CHUBBY atau ayat yg lebih SOPAN DALAM KURUNGAN ,, GEMUK .. yapz ,, aku admit aku ni gemuk .. so ?? adakah ianya menjadi masalah ?? so ?? korang malu nk kwn ngn org yg GEMUK CAM AKU ?? mmg ssh la masa tu .. aku x nak jadi FAKE .. aku adalah aku .. sekarang ni ,, aku dh sedikit demi sedikit menelan semua kenyataan itu .. ALONE .. haha .. kasihan kan aku ?? aku x nak jadi FAKE !! titik ..


aku jenis org yg selalu ikut gerak hati .. no wonder la aku ni EGO TINGGI .. sampaikan aku x nk mgalah .. kalau aku mengalah ,, maknany aku SAYANGKAN orang itu .. mmg benar .. aku sanggup mengalah asalkan orang yg aku sayang tu bahgia .. haha .. aku ada satu cerita ,, samada korang percaya atau tidak ,, aku cabar sumone tu wat rambutt cam QIBIL . ~aww~~ haha .. dan orang itu ialah si DIA .. kwang3 .. lalalalalala ..


TARIX JABRIX-ok ,, malam tadi aku dan cousin aku pecah perut tengok TARIX JABRIX yang kedua .. lawak la.. aku siap hafal lagi dialog filem tu .. "KITA BERLAYAR CING!!!" dialog coki n ciko ..itulah movie yg buat aku happy .. so ,, guys beware .. aku x minat movie romance .. I HATE IT .. *middle finger* kalau nak tahu aku minat cerita tu sebab aku suka tengok MAT2 REMPIT YG BAIK HATI N BSOPAN .. wow !! salute la korang !! ni salah satu motosikal milik watak MULDER ataupun nama sebenar di sebalik watak tu ,, DIPA CHANGCUT .. watak MULDER tu digilai cousin aku a.k.a CHICHI ...  aku ?? mcm biasa ..






COKI ama CIKO .. haha .. mmg best cerita ni .. aku minat !!!!!!!!!!!!! hehe.. so ,, GUYS .. jgn ingat semua org pompuan minat CERITA ROMANTIK .. aku x layan dah .. haha .. nak bawa aku tengok movie ?? tengok la cerita cam ni .. mmg favret aku laaa .. haha .. CERITA SERAM ,, RACING ,, SCIENCE FICTION ,, PEMBUNUHAN ,, SIASATAN semuanya aku suka .. baru la aku layan .. kalau cerita cinta mmg aku susah nk paham .. DASAR BAWEL KAMU ADELYN !!!!!! haha .. aku dh x tahu nk cerita sal apa lagi ,, yang pasri aku rindu sgt2 nk tengok ngn kawan2 aku .. haha .. best giler .. tapi .. panggung wayang kt miri ni dh tutp .. waduhh !! NGAK ASYIK NI !! haha .. terpaksa la aku tgu .. n buat korang yg bakal masuk ke IPTA x lama lagi .. congratz !! hehe .. JGN LUPA AKU YA !! 


erm ,, ni la lagu kita hari ni .. nyanyian DRAMA .. BABAK PERTAMA ... enjoy !!!!!! erm ,, sebenarny lagu ni ada la kait2 ngn cerita aku tadi .. hehe .. tpulang korang la .. 



                                                                   





Babak pertama bermula saat ku terlihat mu
Waktu seakan terhenti terpinga mencari
Rasa yang takkan terungkap tak pernah ku alami
Cuba aku mengerti

Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh!

Takkan ku menemui lagi walau gelapnya hari
Ku yakin akan temui semuanya di sini
Walau ke mana kau pergi tetap akan ku cari
Ku tak akan berhenti
Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh! oh! oh! oh! yeah!
Teruja aku mengejar mu
Bermimpi memiliki mu
Tanpa perlu ku endahkan dunia, dunia
Biarkan ku terus berlari
Cuba merajai mimpi
Tiap bayang mu akan ku jejaki nanti
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh oh oh oh
oh oh oh
oh!

CHOW CHIN CHOW ...

Jumaat, April 22, 2011

MIMPI YANG AGAK ANEH ...




ok ,, lets get straight to the point .. aku mmg maseh kecewa ngn apa yg tjadi .. seriously ,, malam tadi aku ada wat sumting .. ---------->IM WRITING SONG LYRICS .. aku mmg rasa sunyi malam tadi .. mcm BONEKA .. bergerak bila perlu .. KOSONG TANPA PERASAAN .. tiba2 aku teringat kat SANG BINTANG dan SANG BULAN .. ya ,, teman2 setiaku .. kalau boleh ,, aku nk ambil satu bintang tu .. n ubah kn dia menjadi seseorg yg muncul dalam mimpi aku mlm tadi .. ya ,, seperti yg korang tahu .. aku mmg minat giler ngn THE CHANGCUTERS ,, terutamany qibiL .. erm ,, impian aku .. aku nk jadi SUKSES cam mereka .. wahh .. bestny .. wow !! hehe .. saat2 aku menulis lirik lagu tu ,, aku rasa BERTEMAN .. hehe ,, teman setia ku --------------->BLOG AKU ,, TEMAN2 FB ,, BUKU LIRIK & STATIONARY AKU .. ~wee~  dia pula ?? mcm x peduli ngn aku .. seperti yg anda semua tahu ,, sekarang ni .. tengah bulan .. aku dah KERING KONTANG semenjak berhenti kerja kira2 sebulan yg lepas .. dia ??? mcm dh x paham ngn aku .. kalau x angkat call or reply msG ,, gerenti HANGIN .. wooo00 !! chiLL man .. aku ni x da operator .. kalau ada kan senang kehidupan aku .. operator yg hensem cam QIBIL .. ~aha!!~ aku dh serik sebenarny bcinta .. aku mmg x expert dlm hal2 camni .. yg aku expert .. tu ,, TULIS LIRIK .. haha .. ada ilham aku tulis ,, xda aku diam je la .. haha .. aku nk post idea2 aku tu ,, tapi .. aku malas la .. haha .. aku ni mmg pemalas no 1 .. erm .. haha .. aku mls la nk mnaip ni .. nak cerita sal apa ??? mimpi tu ?? biarlah aku je yg tahu ,, mimpi tu mbuat aku teringatkn zaman2 sekolah .. I MISS KORANG LIKE CRAZEE .. semua dh ada arah tuju .. aku ?? im still BLUR wif wat i WANT TO BE .. nak jadi penyangak boleh ?? haha .. LoLness .. err ,, aku cuma nk ckp kt dia DAT IM SORRY .. kalau dia x nk maafkan aku ,, sudah .. aku nk angkat kaki camtu .. n AKU SWEAR YG AKU AKAN MAIN SERONG .. haha .. n sudah pasti aku akan jadi FOBIA CINTA .. main serong ?? haha ,, apa tu ?? its stand for CURANG ,, SELINGKUHAN .. aku x nk dia kecewa ngn aku .. aku ni suka permainkn org .. aku cuba nk ubah ,, tapi .. smuany x menjadi .. minta maaf buat sesiapa yg pernah dpermainkan olh aku .. WAHAHAHAHA !! sebab tu aku prefer SINGLE .. funNnn ..  lgpun aku blh bwat apa yg aku mahu .. ~wee~~  dah2 la tu ,, oh ADELYN .. hehehe .. ni la lirik tu .. tajuk .. OH BINTANG *aherny aku rajinkn diri untuk menaip*

indahnya malam tanpa teman ,,
yang ada cumalah sang bintang dan bulan ~~
sinaran cahaya begitu asyik
hingga kesunyian datang merisik ..

oh bintang , dengarlah pintaku ..
ku ingin dirimu menemaniku ..
di kala kesepian 
dan dikala aku dibebani pelbagai perasaan 
hanya engkau yg mgerti ,
perasaan dlm hati ..


oh bintang, jika bisa ku seru                                                   
ku ingin engkau menjadi temanku
setiap kali aku duduk keseorangan ..
oh bintang , 
engkau kan ku sayang ..
sampai bila-bila ..
kerna dirimu teman yang SETIA ..












hehe ,, amacam ?? kepada yg berani wat lirik aku ni jadi lagu .. DOUBLE THUMBS .. nk copy ?? tanpa kebenaran ?? baik jangan .. nanti korang x dberkati taw .. hehe .. contact aku .. FACEBOOK or emel me .. ni baru satu .. belum lagi .. msh ada yg akn datang .. ^^ wait ya ..

oh !! aku hampir terlupa .. aher2 ni aku gila dengar lagu WILAYAH STRAWBERI .. nyanyian THE TIMES .. mmg best lagu tu .. favret aku .. ~wee~~

WILAYAH STRAWBERI by THE TIMES




Oh..Mungkin bila kita bertemu 
Berdebar-debar perasaanku
Separuh gila memikirkanmu
Saat pertama terpisah jauh
Duduk termenung,mengenangkanmu…
Syahhh..
Oh..Bagaimana pintu hatimu
Masih kekalkah senyum tangisku
Khuatir roboh teguh imanmu
Teguhkah ia tanpa hadirku
Duduk termenung, mengenangkanmu…
Woo,pulanglah sayang
Hatiku bimbang gelisah tak menentu
Cepatlah datang terbang melayang
Tersinggah di mimpiku
Bidadari syurgaku
Bidadari nyawa ku
Hoo…
Syaahh..
Duduk termenung, mengenangkanmu…
Woo,pulanglah sayang,
Hatiku bimbang gelisah tak menentu
Cepatlah datang terbang melayang
Tersinggah di mimpiku
Pulanglah sayang,
Hatiku bimbang gelisah tak menentu
Cepatlah datang terbang melayang
Tersinggah di mimpiku
Bidadari syurgaku
Bidadarinya aku




CHOW CHIN CHOW ...

Khamis, April 21, 2011

IMBASAN KEMBALI .. an old story of me .. VERY OLD ..

I NEED A DREAM or AKU PERLUKAN SEBUAH MIMPI .. mimpi apa ?? aku pn x tahu .. sudah pasti korang pernah mengimpikan sesuatu ,, tapi aku .. aku pn x tahu .. sekarang ni ,, semua kawan2 sebaya aku dh masuk U .. aku pula ?? mcm x bernyawa ..boleh dikatakan everyday aku mengeCHECK kemasukan IPTA .. nama aku x da pon .. FUCK .. apa nk jadi ?? x kan aku direject mentah2 .. inga na juak taqowg ya ngereject sku ?? sampey aty .. ="(( .. aku dh putus harapan .. aku dah hilang arah ,, nak ke utara ,, selatan , timur ,, barat .. or JUST STAY ?? aku dh bingung .. anyone ?? help me .. aku dh x tahu ,, aku keliru .. nampakny peluang aku mkin tipus .. I DON'T KNOW WHAT TO SAY RIGHT NOW .. aku cuma mampu bdoa .. JUST WAIT N SEE .. kalau dh x da peluang nk study tu ,, biar lah .. aku terima .. mungkin result aku teruk kot .. tu x da org nk terima .. teruk ke ?? 3A 2B 2C 2D ?? bagi aku mmg teruk .. masa aku dpt keputusan SPM aku ,, mmg aku HANCUR .. tapi aku dapat cover la ckit .. mmg kecewa nk MAMPUS .. aku x nk belajar lagi .. aku FOBIA ,, tapi .. kalau aku x SAMBUNG STUDY .. mesti la orang tua aku kecewa .. aku x nk kecewakan mereka .. NEVER .. biarlah aku yg kecewa ,, asalkan mereka bahgia ..

sebab kekecewaa itu la aku jadi EMO .. tahu x apa itu EMO ?? x tahu sudah ,,, pergi MAMPUS .. haha .. aku x keysah la kalau aku jadi emo .. x dengar lagu yg HAPPY2 lagi .. haha .. lagu aku cuma lagu yg TPEKIK TLOLONG .. kawan aku cuma ,, PISAU .. kawan yg paling setia .. PISAU .. haha .. zaman2 itu sebenarny dh lama blalu .. aku dh rasa ,, mmg la best .. dengar lagu yg aku x paham langsung apa dia cakap .. kerat sini ,, kerat sana .. haha .. sampai sekarang lagi PARUT2 tu masih kelihatan .. ada juga la yg dh hilang .. tu pun makan masa 2 tahun nk hilang .. SAKIT NYA BILA SEMUA HARAPAN DAN IMPIAN MUSNAH SEKELIP MATA !!! sebab tu ,, aku berubah .. x nak lagi buat camtu .. SEDIH2 GAK ,, JANGAN LA SAMPAI CEDERAKAN DIRI .. haha .. cukup2 la cerita lama aku .. aku dh x nk kenang pun .. tlalu sedih .. aku x nak semua itu berulang kembali .. ="((( .. enough of it .. aku mmg sukar nk lupakan kisah aku .. kalau boleh ,, aku nk DELETE semua memori2 lama aku ..

TAK SUKA BILA ORANG KASIHAN KAN AKU .. aku bukanlah minta belas kasihan orang dengan menulis blog ini .. setakat aku MENGIMBAU kembali zaman2 remaja aku .. ada masany GELAP n ada masany TERANG .. aku baru tahu itu ... LoLness in me .. KREXX udah aku tok eh .. haha .. ni je lah coretan aku .. aku nk dedicate lagu TUNJUKKAN AKU ni wat korang yg setia baca cerita aku .. wah !! tenx supporting me .. ^^   aku memang KETANDUSAN IDEA aite now .. ejoy~~~

TUNJUKKAN AKU by BONECA ..





Musik dari jiwa
Lagu dari hati
Cerita sepurnama
Canda dan menangis
Belum ku selami
Caturan terjadi
Lelah dipukul badai
Apa mungkin terlerai?
Oh…
*Soalan tersendu
Balas hampa bisu
Tuhan, tunjuk sesuatu
Apa dia yang satu itu?
Tunjukkan aku
Tunjukkan aku
Chorus:
Apa bisa ku cinta
Kamu seperti mana
Aku dicinta kamu?
Aku dijaga kamu?
Atau kamu terlalu
Indah buat diriku?
Beda dari diriku?
Aku pun tak menahu
(Repeat *)
(Repeat chorus 2x)
Aku pun tak menahu
Aku pun tak menahu
Apa bisa ku cinta?
Apa bisa ku cinta?
Apa bisa ku cinta?
Tuhan, tunjukkan aku




CHOW CHIN CHOW ...

Isnin, April 18, 2011

impian SEBUAH GITAR AKUSTIK ..

dari dulu lagi aku mengimpikan sebuah gitar .. hehe ,, tapi aku x berani menyatakan hasratku kepada kedua orang tuaku .. apa pula persepsi mereka ?? aku takut sebenar nya ,, tapi sejak kebelakangan ini keinginan aku itu semakin membara ,, aku mengimpikan sebuah GITAR AKUSTIK ?? adakah aku dapat mencapai impian ku itu ?? (cheWahh) ,, hurm .. aku juga x tahu .. ="( & biarlah masa yg menentukannya .. memang aku selalu berharap .. kesian x aku ?? haha .. LoL ..




x erm ,, pix2 gitar .. I LURPH PINK .. hehe ,, nak cam yg kat atas ni boleh ?? haha .. mcm girLy sangat la plak .. dah la tu cerita sal gitar ,, nanti aku mkin sdey pla ..hari ni x banyak sangat perkara berlaku .. smooth je .. aku pula ,, macam biasa .. lepak2 kat rumah .. dengar2 lagu n op coz update blog aku ni .. rajin x aku ?? *puji diri* hehe .. kawan2 aku pn bnyk nk wat blog .. blog apa ?? aku pn x tahu .. ~lalala~ yg pasti aku mls nk tahu .. aku tunggu mereka kasitaw aku baru aku myebok .. kalau aku myebok awal2 x pasal aku dgelar busybody .. hurm .. x nak ar .. (x_X) ..

stakat ni ,, dia x da pn sms aku .. maybe dia sibuk kot .. kerja .. slalu je sendiri .. nk buka fb pn bosan .. twitter ?? aku lagi la bosan buka twitter .. so ,, aku pn layan la lagu2 dlm laptop aku sambil2 aku myakat cousin aku .. haha .. dia tu la cousin plg best .. JIWA INDIE cam aku gak .. paling dia minat la band AZLAN AND THE TYPEWRITER ,, ku apalagi .. tumpang ar sekaki ngn dia .. hehe ..dia la tempat aku mengadu selain blog ni .. cousin yg aku sayang .. hari ni awal pla aku update blog aku .. angin bertukar arah ni .. ehehe .. buka FB bosan ,, aku buka blog je la .. sambil2 dengar lagu .. topik aku hari ni ialah ... erm ,, aku blur la .. tapi g pasti aku bosan sgt2 .. aku x nak tdo .. nanti mata kembang lagi .. huuhu .. plik x aku . kalau aku terlebih tdo ,, mula la mata aku bengkak .. mata pn dh macam rakun .. tambah lagi bila aku main kucing .. lagi la teruk ,, mata berair n keluar hingus .. huh !! banyak tol la halangan nk main ngn TOYET ,, kucing aku .. nama pn lawak kan ?? nama toyet tu aku curi dari YOYOT .. best fwen aku yg dh jadi cikgu sandaran .. jeles aku ,, dia dpt jadi cikgu .. huhu .. aku pn maw ..







I M ISS YOYOT N MY GENG2 .. yoyot ,, dayang ,, amalina ,, esha .. smua ny aku rindu .. x lupa my blur2 fwen WINA  .. haha ..

kalau ingat zaman sekolah aku ,, mmg banyak la cerita suka duka .. paling lawak la ,, everytime g mlarikan diri ke tandas sekolah yg sungguh la "WANGI" dan "CANTEK" itu .. n x lupa kenangan aku tme SPM .. ambik exam guna SELIPAR JEPUN .. apa la nk jadi .. aku lupa paper apa tme tu ,, mmg gila ar .. pengawas peperiksaan pun KEHAIRANAN melihat ADELYN menggunakan SELIPAR JEPUN masa SPM .. haha .. stail ar .. sejuk kaki aku tme tu .. hehe .. AKU MMG INGAT SAMPAI BILA2 KENANGAN ITU .. huhu .. masa itu la masa yg PALING BERHARGA .. bersama kawan2 .. aku nak ulang lagi ke masa itu .. JIKA AKU DIBERI PELUANG .. terlalu berharga ..




skrg ni ,, aku sedang MENITI ALAM DEWASA .. aite  ?? dh x da lagi zaman gila2 ,, nakal2 .. haha .. tapi kan ,, mmg susah la aku nk berubah .. aku still ADELYN yg lama .. nakal ,, gila2 n keBUDAK2kan .. haha .. smua org ckp camtu ,, terutama my family ..hehe .. jangan la marah mamy ,, dady .. aku mmg budak2 ,, rupa je mcm serius ,, tapi kt dlm aku ni ada seorang budak kecil masih bersembunyi ,, BAK KATA ORANG ,, diam2 ubi berisi .. ni laa aku .. x kan nk ubah ..

macam biasa ,, hari ni aku nak letak lagu MUDA ,, nyayian HUJAN .. aku minat sangat grup ni .. TALENTED walau mcm2 cerita yg x best ,, aku tetap sokong band ni ..  lagu MUDA ,, mengingatkan aku kat zaman2 sekolah .. yg sudah 4 bulan aku tinggalkan .. masing2 dh mula mengejar impian .. CHAIYOK !! n lagu ni mmg ingatkn aku kt tme2 aku suka lepak2 kt dewan ,, tdo dlm kelas ,, haha n tme aku study subjek2 kt sklh ,, EVERYTHING ABOUT SCHOOL n FRIENDS .. mmg aku x kan lupa sampai bila2 arr .. n satu lagi ,, lagu SAHABAT nyanyian BUTANG BAND  .. untuk sahabat2 aku .. hehe ..





HUJAN-MUDA~~




Tamatlah zaman persekolahan
Masih dihantui memori
Waktu kecil waktu yang gemilang
Oh Tuhan ku tak mahu pergi

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

Tak lupa pelbagai peristiwa
Waktu pergi mengaji
Ponteng kerana ku macam tak biasa                       
Hoo..oo..

Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua tak akan membesar
Alangkah indahnya dunia
Bila kita semua akan bersama selamanya

c/o x2






BUTANG-sahabat~~






Kita terpaksa berpisah..
Untuk mencapai cita-cita...
Yang telah kita impikan bersama..
Dari kecil hingga dewasa..
Sungguh perit untuk meninggalkan kamu....
Tapi ini yang terbaik untuk kita..

!Chorus

Semua ohhh....sahabatku....
Sahabatku....
Ku takan lupakan kamu..
Oh sahabatku...
Sahabatku...
Ku takan lupakan kamu...

Mengimbas kembali kenangan kita..
Diwaktu mencari hala hidup ini..
Sungguh perit untuk meninggalkan kamu..
Tapi ini yang terbaik untuk kita...

Semua ohhh....sahabatku....
Sahabatku....
Ku takan lupakan kamu..
Oh sahabatku...
Sahabatku...
Ku takan lupakan kamu...
Disana.....
Disana.....



CHOW CHIN CHOW ...

Ahad, April 17, 2011

aku LONELY lagi ker ??

huhu .. mmg lonely la aku ni ,, smua org dh tinggalkan aku ..ni la yg slalu jadi kat aku ..  ="( kenapa family aku slalu jer tinggalkan aku .. everytime mata aku tertutup a.k.a aku tdo gerenti mereka pegi KELUAR .. they left me all alone .. itulah nasib aku .. mamy ,, dady .. sis .. smua suka tol tinggalkan aku .. x kasi WARNING lagi tu .. aku ada berita baik ,, (chewahh ,, sedih2 ade gak berita baik .. aku n MR. W dh return .. yipee !! aku dh x mahu kehilangan dia .. menyesal aku LEAVE dia .. sekarang aku dan dia dah kembali ke asal .. im so glad .. aku dapat berita tu malam tadi .. aku HAPPY sangat2 .. walaupun jarak memisahkan aku dan dia ,, aku still LURPH DIA .. ^^ THANKS MY LOVE ..


APA AKU WAT HARI NI ?? - hari ni ,, aku lebih banyak mbuang masa aku untuk tidur .. selain itu ,, aku dengar lagu kt IPOD aku .. dh la ada earfon baru .. bertambah2 kegembiraan aku .. hehe .. tadi aku wat sup cendawan .. ~yummy~ sedaap !! nak join kew ?? haha .. x yah jew .. MILIK ADELYN .. sejak kebelakangan  ni ,, aku jarang menghadap TELEVISYEN .. entah kenapa ?? rancangan kat TV bosan kot .. dok hal politik .. aku msih bawah umur ,, aku x tahu apa2 .. makin BLUR aku dibuatnya .. KONKLUSINYA ,, aku pn x nak ar tengok TV .. mkin BLUR aku ada la .. haha ..~yaho00~ tadi DADY kol aku .. happy nye !! I MISS MY DADY VERY MUCH .. die kol aku dari jauh ,, tanya aku nk SAMBUNG STUDY KT U or FORM 6.. aku pn ckp ,, depend la on my situation aite now .. MAYBE AKU SAMBUNG FORM 6 kalau aku x da dpt tawaran ke mana2 .. DADY cakap ok ,, its on u aite now .. waa .. ni yg wat aku syg kt DADY .. ayah yg paling best ar dia ni .. hehe .. ehem !! sakit tekak lak .. ni la pixx aku ,, dok mendengar iPod je .. haha .. MUSICS  MAKES ME FEEL PERFECT .. kalau aku sedih gerenti aku dengar lagu .. kadang2 tu aku MENANGIS dengar lagu yg aku rase sedih .. =.=" aku ni ada la CENGENG ckit .. haha .. 







ok ,, setahu aku .. aku blom post lagu inggeris kan ?? ok ,, aku post lagu SHOW ME THE EXIT .. nyanyian mantap SAM KUMAN  ,, aku minat dia awal tahun ni x silap aku ,, mr. W pn ikut minat lagu ni .. smua lagu sam kuman best2 .. nahh ,, macam biasa video + lirik + pixX = AKU DAN SEBUAH GITAR AKUSTIK .. enjoy it everybody .. ^^ dun 4 get to spread the love ..~ mwahHxXxx~











SHOW ME THE EXIT ~~


I kinda told you when you say you wanna let it go
By doing that you gonna hurt me like you did before
I took a stand by holding on to this sickening feeling
I hate to say I told you so

It’s over now (2x)
You can pick it up or let go now
It’s over now (2x)
Your words will never take me down
I remember the way you touch and smile
You’ll never know how it makes me almost go insane
I can’t take this song anymore and I don’t want anymore of this pain
Now it’s over, shut your mouth and show me the exit
I kinda like it when you say you’ll never let us go
But everytime you do that I feel I don’t even know
I’ve got to tell you that this feeling is killing me
I hate to say I told you so
It’s over now (2x)
You can pick it up or let go now,
It’s over now (2x)
Your words will never take me down
I remember the way you touch and smile
You’ll never know how it makes me almost go insane
I can’t take this song anymore and I don’t want anymore of this pain
Now it’s over, shut your mouth and show me the exit
Show me the exit
Show me the exit
Show me the exit
Show me the exit
I remember the way you touch and smile
You’ll never know how it makes me almost go insane
I can’t take this song anymore and I don’t want anymore of this pain
Now it’s over, shut your mouth and show me the exit
Shut your mouth and show me the exit
Shut your mouth and show me the exit



SAM KUMAN ... ~uUuuUUuuu~~ i like u !! TALENTED !! hensem x ?? hehe .. ok .. its time to go .. ENJOY MY SHOW ..


CHOW CHIN CHOW ...

Sabtu, April 16, 2011

cerita MULDER & COKI ...

siapa MULDER ?? COKI lak siapa ?? hurm ,, itu la watak dlm movie TARIX JABRIX .. MULDER tu watak favret cousin aku ,, Chi-Chi .. hehe .. COKI tu lak aku la yg punya .. wahh .. nak tahu siapa dsebalik watak tu ?? nah ...




haha .. korang nak tahu kenapa aku minat sgt band2 camni ?? mereka UNIK la .. x mcm artis lain .. dari dressing mereka sampai ke presentation diorg aku respek terutamany band camni .. haha.. COKI yg kat hujung sebelah kanan ,, MULDER pulak  kt hujung belah kiri .. HAHA .. aku n cousin aku mmg minat la band ni ..

KELUAR JALAN2 KAT BANDAR MIRI ...
   
hari ini ,, aku ngn kazen aku jalan2 kat bandar miri .. buang kebosanan katakan .. beli barang yg patut dbeli .. hurm ,, banyak budak2 aku nampak tadi .. smua dok usung balak ke hulu ke hilir .. aku plak ,, usung cousin aku .. haha .. SLUMBER jew kami tme tu .. tak kisah sal org pun .. terutamany POMPUAN YG RASA DIRI CUN .. dok tjeling2 .. korek biji mata kang .. haha ..percuma jadi OKU ..aku x da masa la nk thegeh2 camtu .. moto aku :: HIDUP SELAMBA .. x yah nak gedix2 .. FUCK KORANG YG GEDIX .. jgn nak maraah aku .. or aku makan korang .. DUN FUCKING JUDGE ME .. i hate it ..yg layak JUDGE aku ,, tu JUDGE kat makhamah .. korang ?? TAK LAYAK LANGSUNG .. dun judge me if u dun noe me .. aku x suka GADO2 .. aku x nk ank org sakit kena aku .. hehe .. jadi ,, JAGA TEPI KAIN SENDIRI .. 


entah kenapa ,, aku still berasa sedih ... terutamany bila aku terkenangkn hal itu ..  dah la .. aku x nak lagi kenang .. sambung lagi cerita aku jalan2 d bandar MIRI ,, huhu .. kami mencari kerja kt bandar ,, tapi x dpt .. full .. maybe bukan nsib kami agakny .. aku berserah jew .. paling aku frust bila kerja yg aku harap dapat ,, x dapat .. ="(((( ... tapi ,, aku x nk berputus asa taww .. aku msti kuat semangat .. yarhh ,, lagu hari ini ialah KITA TAK PEDULI .. nyanyian HUJAN  .. best lagu ni .. AKU SHUKAAA !!! buat orang yg suka jaga tepi kain + ngumpat kelemahan org lain n ..... 




KITA TAK PEDULI~~~











Muram lengang nyawa dijalan
Henti riang di awangan
Kotor hina kau di syak wasangka
Kata belit bahaya nya ular
Sedar masa yangg berputar
Suntuk kejap harta yangg di kejar

Kita bukan lemah begitu
Kau dan aku, kau dan aku
Kau dan aku terus menari
Biarkan semua kita tidak peduli
Dari awal pagi hingga benamnya mentari
Kita tak peduli, kita tak peduli
Padah mulut api gelombang
Dengki manusia tiruan
Sempit minda terlalu murahan
Kita bukan lemah begitu
Kau dan aku, kau dan aku
Kau dan aku terus menari
Biarkan semua kita tidak peduli
Dari awal pagi hingga benamnya mentari
Kita tak peduli, kita tak peduli ...........

CHOW CHIN CHOW ...


















Terdapat ralat dalam alat ini